Sporturi

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova Live video 6-4, 1-6, 6-1. Românca o elimină pe favorita 9 şi merge în turul 3 la Australian Open! Prima reacţie a Soranei

10.02.2021 | 07:24
Sorana Cirstea  Petra Kvitova Live video 64 16 61 Romanca o elimina pe favorita 9 si merge in turul 3 la Australian Open Prima reactie a Soranei
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a produs una dintre marile surprize din ziua 3 la Australian Open. A învins-o pe Petra Kvitova, favorită 9 a competiţiei, scor 6-4, 1-6, 6-1. 

În următoarea fază a competiţiei, Sorana o va înfrunta pe Marketa Vondrousova, o altă jucătoare din Cehia, locul 19 în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

“Petra este o jucătoare minunată, loveşte mingea foarte bine. Dar am avut încredere, am mai învins-o în trecut. Sunt foarte fericită, am făcut meciul perfect. În setul doi am ajuns în defensivă, dar am căutat să revin în decisiv şi să lovesc la linie. Şi mi-a ieşit.

Sorana Cîrstea, mândră de performanţa ei la Australian Open: “Am jucat atât de bine după două săptămâni fără antrenamente”

Nu ştiam cu cine voi juca, acum este important să mă recuperez după acest efort. Am jucat două ore pe această căldură. E impresionant pentru mine că am jucat atât de bine după două săptămâni de carantină, în care nu m-am antrenat”, a declarat Sorana Cîrstea la finalul partidei.

ADVERTISEMENT

6-1. Sorana face break şi se califică în turul 3.

5-1. Sorana îşi face serviciul după câteva lovituri de top.

4-1. Game alb şi pentru Kvitova.

4-0. Sorana îşi face serviciul la zero.

3-0. Sorana conduce cu dublu break în decisiv.

2-0. Sorana revine de la 0-40 și își face serviciul.

1-0. Sorana face break în startul decisivului.


1-6. Kvitova trimite partida în set decisiv.

1-5. Kvitova salvează mingi de break și își face serviciul.

1-4. Game pentru Sorana.

0-4. Kvitova își face serviciul la zero.

0-3. Kvitova face un nou break.

0-2. Kvitova își face serviciul.

0-1. Kvitova face break în startul setului doi.


6-4. Sorana face break și câștigă primul set!

5-4. Break și pentru Kvitova, setul 1 continuă.

5-3. Break alb reușit de Sorana!

4-3. Sorana își face serviciul și trece pentru prima dată în avantaj.

3-3. Break reușit de Sorana Cîrstea, după câteva lovituri spectaculoase.

2-3. Sorana își face din nou serviciul.

1-3. Un nou game facil pentru Kvitova la serviciu.

1-2. Sorana își face serviciul după un game prelungit.

0-2. Game la zero pentru Kvitova.

0-1. Sorana își pierde serviciul în startul partidei.

UPDATE, 10 februarie, ora 4:00 / A început partida dintre Sorana și Petra Kvitova.

În primul tur Sorana a avut parte de un adversar compatriot, în persoana Patriciei Țig, pe care a depășit-o cu 2-0 la seturi de o manieră categorică (oponenta sa abia a adunat trei ghemuri în total), în timp ce cehoaica Petra Kvitova a depășit-o pe belgianca Greetje Minnen tot în două seturi, dar ceva mai echilbrate, învinsa reușindă să facă în total șapte ghemuri.

Însă acum Sorana are o misiune dificilă, de mulți considerată chiar imposibilă. Românca ocupă locul 68 în ierarhia WTA, în timp ce Kvitova se află pe locul 8 în lume, iar la capitolul succese obținute nu suferă comparație în favoarea cehoaicei. Sorana are cinci turnee WTA câștigate și a ocupat cel mai bun loc, 21, în carieră. Kvitova are 22 de succese, dintre care două la Wimbledon și unul la Turneul Campionilor. Cel mai bun loc ocupat, poziția a doua.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova Live Stream Eurosport 1

Jocul Sorana Cîrstea – Petra Kvitova se va disputa miercuri, 10 februarie, de la ora 04:00. ora României. Meciul va putea fi vizionat în direct și în exclusivitate în România pe canalul Eurosport 1. Îl mai puteți urmări în format LIVE VIDEO și dacă veți decide să intrați pe site-ul FANATIK.RO.

Sorana Cîrstea și-a creat, din păcate, o imagine foarte proastă înainte de acest Australian Open, după ce a fost protagonista unui megascandal tot la Melbourne, la turneul Grampians Trophy în sferturi, când a fost demolată de americanca Ann Li cu 2-0 și a avut o răbufnire nervoasă la adresa propriul antrenor, Adrian Cruciat, pe care l-a denunțat arbitrului că vorbește prea mult!

ADVERTISEMENT

Sorana, ieșire în decor reprobabilă la Melbourne

Această ieșire în decor a fost taxată dur pe rețelele de socializare și imaginea Soranei a avut mult de suferit într-un moment care părea favorabil româncei, după ce aceasta reușise la turneul cu pricina să o elimine cu un tur mai înainte pe elvețianca Belinda Bencic.

Cum la Australian Open este permis accesul unui număr limitat de spectatori Cîrstea s-ar putea aștepta la o atitudine ostilă din partea publicului și a posibililor compatrioți, fapt care ar complica și mai mult lucrurile, știut fiind că ea are un caracter extrem de vulcanic și poate izbucni nervos în orice moment.

Două victorii pentru Cîrstea în meciuri directe

Sorana și Petra nu se află pentru prima dată față în față. Începând din 2008 și ultima oară în 2016 s-au derulat opt partide directe, scorul la general fiind de 6-2 pentru cehoaică. Sorana a reușit să o învingă la Copenhaga, în 2010 și în 2013, la Toronto, pe suprafață dură.

La casele de pariuri victoria Petrei Kvitova are cotă 1,22, iar succesul Soranei este cotat la 4,30. Un set luat de Cîrstea, lucru întîmplat de patru ori, inclusiv în cele două succese bineînțeles, are valoarea de 1,80.

ADVERTISEMENT