Sport

Sorana Cîrstea, prima reacție după calificarea în semifinale la Miami Open: ”Am rămas fără cuvinte”. Video

Sorana Cîrstea a obținut o calificare fantastică în semifinale la Miami Open, dar performanța uriașă realizată a lăsat-o fără reacție la interviul de pe teren.
29.03.2023 | 22:02
Sorana Cirstea prima reactie dupa calificarea in semifinale la Miami Open Am ramas fara cuvinte Video
Sorana Cîrstea a obținut o calificare fantastică în semifinale la Miami Open, dar performanța uriașă realizată a lăsat-o fără reacție. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pornită cu șansa a doua în sfertul de finală cu Aryna Sabalenka, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2, românca aflată la începutul turneului pe poziția 74 în ierarhia mondială s-a impus cu un dublu 6-4.

Reacție fantastică a Soranei Cîrstea după calificarea în semifinale la Miami Open

La finalul partidei câștigate în fața Arynei Sabalenka, Sorana Cîrstea a oferit o primă reacție chiar pe terenul de joc și a recunoscut că nu se aștepta să treacă de sportiva din Belarus și să ajungă în semifinale la Miami Open.

ADVERTISEMENT

”Cred că am rămas fără cuvinte. Am venit aici știind că va fi un meci greu. Aryna lovește atât de tare. Sunt foarte, foarte fericită cu prestația mea de astăzi. E un pic neașteptat, sinceră să fiu.

Oamenii tot numără zilele, lunile, anii. Eu nu dau mare importanță. Doar muncesc alături de Thomas Johansson. Am început colaborarea în decembrie și cred că totul merge extraordinar. Nu mă definesc numerele. Doar rămân modestă și merg mai departe.

ADVERTISEMENT

A fost o atmosferă fantastică. M-am bucurat de public, de sprijin. Să văd steagurile românești… e special. Oriunde am juca, fanii români sunt alături de noi. A fost o zi grozavă pentru mine și pentru toți cei prezenți”, a declarat Cîrstea.

Urcare importantă pentru Cîrstea în clasamentul WTA

Calificarea în semifinale la Miami Open i-a adus Soranei Cîrstea un premiu în bani extrem de mare. Victoria în fața Arynei Sabalenka înseamnă un cec în valoare de 352.635 de dolari pentru jucătoarea noastră.

ADVERTISEMENT

În cazul în care va reuși calificarea în marea finală, românca va primi un premiu în valoare de 662.360 de dolari, iar dacă va da marea lovitură și va câștiga turneul Miami Open va pleca acasă cu un cec de 1.262.220 de dolari.

Victoria în fața Arynei Sabalenka, una dintre cele mai importante din cariera Soranei Cîrstea, îi aduce româncei nu mai puțin de 390 de puncte în clasamentul WTA. Înainte de sferturile de finală ea ajunsese pe poziția 51, iar calificarea în semifinale înseamnă de încă 10 locuri în plus.

ADVERTISEMENT

Este o performanță remarcabilă pentru jucătoarea noastră, care are însă o oportunitate nemaipomenită dacă va reuși să meargă până la capăt. Un succes la Miami i-ar aduce o fantastică revenire în Top 20.

Mai mult, dacă va câștiga trofeul la Miami, Sorana Cîrstea va strânge în total 1.828 de puncte în clasamentul WTA și o va depăși pe Simona Halep, care este suspendată provizoriu pentru dopaj și nu a mai jucat un meci oficial de la finalul lunii august 2022.

ADVERTISEMENT