Sport

Sorana Cîrstea rămâne peste Simona Halep în clasamentul WTA Race. Ce șanse mai au cele două să se califice la Turneul Campioanelor

Simona Halep a pierdut la Elina Svitolina, în optimile de finală de la US Open 2021. Rămâne un an de coșmar pentru ea în circuit.
06.09.2021 | 21:46
Sorana Cirstea ramane peste Simona Halep in clasamentul WTA Race Ce sanse mai au cele doua sa se califice la Turneul Campioanelor
Simona Halep nu are prea multe motive să fie mulțumită de modul în care a decurs sezonul pentru ea. Ca drept dovadă și situația din clasamentul WTA Race. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

După o perioadă de absență provocată de accidentări, Simona Halep a reușit să strângă trei victorii la Flushing Meadows. O performanță încurajatoare, dar care nu i-a adus prea multe beneficii în clasament.

Simona Halep nu reușește să revină în top 10 WTA, iar lucrurile stau chiar mai rău în ierarhia Race. Cea în care se contabilizează exclusiv rezultatele pe care le-a obținut în anul în curs.

ADVERTISEMENT

Simona Halep în clasamentul WTA Race: doar pe locul 36 și mai poate să piardă încă trei poziţii după US Open 2021

Cu 240 de puncte obținute pentre accederea în optimi la US Open 2021, Simona Halep este pe locul 36 în clasamentul WTA Race și mai poate pierde poziții. Poate fi depășită de Shelby Rogers, Leylah Fernandez și Emma Răducanu, în funcție de rezultatele pe care le obțin acestea.

În ciuda faptului că a ieșit din turul 2 la US Open 2021, Sorana Cîrstea va rămâne cea mai bine clasată jucătoare din România în clasamentul Race. Este pe locul 33 în acest moment, cu 1.300 de puncte. Halep va avea 1202 la actualizarea de luni.

ADVERTISEMENT

Iar avantajul Soranei în ierarhia Race va crește în următoarea perioadă. Simona Halep nu și-a anunțat încă prezența la vreun turneu în această toamnă, după eliminarea de la US Open. Foarte posibil va merge direct la Indian Wells, la începutul lui octombrie.

Sorana Cîrstea, peste Simona Halep în clasamentul WTA Race. Are şi un program mai încărcat în următoarea perioadă

În schimb, Sorana a confirmat deja prezența pentru două competiții înainte de Indian Wells. Va merge săptămâna viitoare la Portoroz, în Slovenia, turneu de categorie WTA 250, iar apoi la Chicago, începând cu 27 septembrie, turneu WTA 500.

ADVERTISEMENT

Este deja aproape clar că Simona Halep va rata după foarte mulți ani calificarea la Turneul Campioanelor. Ultima ediție a acestei competiții la care Simona nu a obținut calificarea a fost în 2013. Ediția din 2020 nu s-a desfășurat din cauza pandemiei, iar Simona a lipsit în 2018 din cauza unei accidentări.

Primele opt clasate în clasamentul WTA Race merg la turneul campioanelor. Eventuale retrageri, cum ar putea fi cazul cu Naomi Osaka, ar putea să coboare un pic ștacheta. Dar diferența pare oricum imposibil de recuperat. Sunt 1233 de puncte între Halep şi cea care e acum pe 8 în clasamentul Race, Ons Jabeur.

ADVERTISEMENT

Simona Halep şi Sorana Cîrstea, şanse minime de a ajunge la Turneul Campioanelor. Câte puncte le despart de primele 8

O victorie la Indian Wells ar fi obligatorie pentru ca Simona să mai spere. Dar ar mai avea nevoie şi de un alt concurs câştigat până la finalul sezonului. Sau de mai multe retrageri şi rezultate slabe ale rivalelor mai bine clasate.

Oarecum în aceeaşi situaţie este şi Sorana. Totuşi, aceasta poate ajunge la mâna ei înainte de Indian Wells dacă strânge cât mai multe puncte la Portoroz şi Chicago.

Sorana Cîrstea ar avea de recuperat doar 1135 de puncte față de Ons Jabeur. Ar avea nevoie să joace două finale în SUA, la Chicago și Indian Wells. Și să câștige măcar una dintre ele, preferabil pe cea din California.

ADVERTISEMENT