Sport

Sorana Cîrstea reintră în Top 50 WTA după parcursul de la Roland Garros. Ce premiu a încasat de la organizatori

Sorana Cîrstea a fost eliminată, duminică, în turul 4 al turneului de la Roland Garros, dar prestațiile de la Paris o readuc în primele 50 de jucătoare ale lumii.
07.06.2021 | 09:20
Sorana Cirstea reintra in Top 50 WTA dupa parcursul de la Roland Garros Ce premiu a incasat de la organizatori
Sorana Cîrstea. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea traversează o perioadă excelentă din punct de vedere sportiv. Jucătoarea de tenis va reveni în Top 50 WTA, grație parcursului bun de la Roland Garros.

Cîrstea a fost eliminată, duminică, de Tamara Zidansek, scor 6-7 (4), 1-6, în turul 4, după un meci care a durat o oră și 28 de minute.

ADVERTISEMENT

Câte poziții urcă în clasament Sorana Cîrstea

Chiar dacă nu a reușit să-și egaleze cea mai bună performanță, calificarea în sferturile de finală, Sorana Cîrstea are toate motivele să fie mulțumită pentru realizările de la Paris.

Pentru accederea în turul 4 românca va fi recompensată cu 240 de puncte, ceea ce o va ajuta să reintre în primele 50 de jucătoare ale lumii. De săptămâna aceasta, Sorana Cîrstea va ocupa poziția a 45-a în topul mondial.

ADVERTISEMENT

După actualizarea clasamentului jucătoarelor profesioniste de tenis, Cîrstea va fi a doua cel mai bine clasată româncă, după Simona Halep.

În Top 100 mai sunt Patricia Țig și Irina Begu, iar de săptămâna viitoare va intra și Ana Bogdan, eliminată în turul 3 la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Pentru performanța de la Paris, Sorana Cîrstea a primit din partea organizatorilor și un cec în valoare de 189.000 de dolari, cel mai mare din carieră, ajungând, astfel, la peste 6 milioane de dolari câștigat în tenis.

Are un turneu WTA câștigat în acest an

Sorana Cîrstea nu se poate lăuda cu multe trofee în circuitul mondial de tenis. Doar de două ori a triumfat românca în turneele WTA.

ADVERTISEMENT

Prima oară s-a întâmplat în 2008, la Tashkent, iar cel de al doilea titlu l-a cucerit în luna aprilie a acestui an, când s-a impus cu 6-1, 7-6 (3) în fața Elisei Mertens, în finala turneului de la Istanbul.

Înainte să participe la Roland Garros, Sorana Cîrstea a fost aproape să-și treacă în palmares cel de al treilea titlu WTA. Românca a jucat finala turneului de la Strasbourg.

A fost învinsă în ultimul act de Barbora Krejcikova în minimum de seturi, 3-6, 3-6, dar progresul Soranei din ultima perioadă este evident.

  • 21 a fost cea mai bună poziție ocupată de Soarana Cîrstea în topul WTA, în 2013
ADVERTISEMENT