Sporturi

Sorana Cîrstea s-a calificat cu emoţii în optimi la WTA Lugano 2019! Cu cine va juca pentru un loc în sferturile de finală

08.04.2019 | 18:00
Sorana Cirstea sa calificat cu emotii in optimi la WTA Lugano 2019 Cu cine va juca pentru un loc in sferturile de finala

Sorana Cîrstea s-a calificat cu emoţii în optimile de finală la WTA Lugano 2019! Sorana Cîrstea, locul 103 WTA, a avut parte în ultima vreme de multe înfrângeri dureroase, la jucătoare mult mai slab cotate decât sportiva din Tîrgovişte, însă ea a pornit cu dreptul la turneul de la Lugano, din Elveţia, de categorie International, cu premii totale în valoare de 250,000 de dolari. Aceasta este de abia a doua ediţie a competiţiei elveţiene. Anul trecut s-a impus belgianca Elise Mertens, atât la simplu, cât şi la dublu, alături de compatrioata ei, Kirsten Flipkens.

Sorana Cîrstea se va lupta pentru un loc în sferturi la WTA Lugano 2019

Sorana Cîrstea, în vârstă de 29 de ani, a obţinut calificarea în optimile de finală ale turneului după ce a trecut de jucătoarea din Germania, Mona Barthel, locul 84 WTA, scor 6-7, 6-2, 6-4. Partida a durat două ore şi 39 de minute de joc. Meciul a fost unul destul de echilibrat, cu statistici asemănătoare. Sorana a reuşit trei aşi şi o dublă eroare, pe când adversara ei a comis 11 duble greşeli, reuşind trei aşi. Pentru victoria obţinută în faţa nemţoaicei, Sorana va încasa 3, 400 de dolari şi va acumula în clasament 30 de puncte WTA.

În continuare, pentru un loc în sferturile de finală, Sorana o va întâlni pe câştigătoarea dintre Polona Hercog, locul 89 WTA şi a doua favorită a competiţiei din Elveţia, Carla Suarez Navarro, locul 27 WTA. Partida dintre slovenă şi iberică se va disputa la Lugano de abia marţi, ceea ce înseamnă că Sorana va disputa următorul meci miercuri. Jucătoarea de tenis din Tîrgovişte joacă la turneul din Elveţia şi în proba de dublu, alături de Andreea Mitu. Cele două românce, desemnate favorite numărul 3 pe tabloul de dublu, le vor întâlni în primul tur pe beneficiarele unui wild card, elveţianca Leonie Kung şi daneza Clara Tauson.

Sorana Cîrstea pe terenul de tenis