Sport

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele WTA Birmingham! Câţi bani a încasat pentru această performanţă

Sorana Cîrstea a ajuns în semifinalele turneului WTA de la Birmingham după o victorie în trei seturi, scor 5-7, 6-3, 6-4, în fața jucătoarei croate Donna Vekic
17.06.2022 | 15:50
Sorana Cirstea sa calificat in semifinalele WTA Birmingham Cati bani a incasat pentru aceasta performanta
Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, locul 36 WTA şi favorită 6, s-a calificat  în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 250 de la Birmingham. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
17-06-2022
12:43

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele de WTA Birmingham

Sorana Cîrstea a învins-o pe Donna Vekic, scor 5-7, 6-3, 6-4, şi a obţinut calificarea în semifinalele WTA Birmingham. Pentru un loc în marea finală, românca se va duela cu jucătoarea care va câştiga meciul Dayana Yastremska – Zhang Shuai.

Pentru parcursul de la WTA Birmingham, Sorana Cîrstea va încasa un cec în valoare de 10.100 de dolari şi 110 puncte WTA. În prezent, sportiva de 32 de ani ocupă locul 31 în clasamentul WTA şi poate urca încă un loc dacă se califică în ultimul act.

Tot vineri, dar după ora 17:45, în sferturile de finală de la WTA Birmingham va juca şi Simona Halep. Fostul număr 1 mondial o va întâlni pe Katie Boulter.

15-06-2022
19:20

Cîrstea o va întâlni pe Donna Vekic în sferturi

Jucătoarea croată Donna Vekic, locul 92 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 250 de la Birmingham, fază în care o va întâlni pe Sorana Cîrstea.

Vekic a trecut în optimi de Catherine McNally (SUA, 197 WTA), scor 7-5, 6-3. Întâlnirea dintre Cîrstea și Vekic va avea loc vineri, 17 iunie, ora de start urmând să fie stabilită de organizatori.

15-06-2022
12:18

Cîrstea, calificare facilă în sferturi la WTA Birmingham

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, locul 36 WTA şi favorită 6, s-a calificat  în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 250 de la Birmingham.

Românca a învins-o în turul doi pe sportiva Aleksandra Krunic din Serbia, numărul 103 mondial, scor 6-1, 6-1, după 72 de minute. În runda următoare, Cîrstea o va întâlni pe câştigătoarea meciului Catherine McNally (SUA, 197 WTA) – Donna Vekic (Croaţia, 92 WTA).

Pentru calificarea în sferturi la WTA Birmingham, Sora Cîrstea va primi 6.200 de dolari şi 60 de puncte.

”Sunt foarte fericită, jocul meu a fost peste așteptări. A fost de vis, nu puteam să cer o zi mai bună la lucru. E senin, publicul, foarte plăcut, jocul, grozav.

Pentru mine, vârsta e doar un număr. Am spus-o de multe ori. Nu mă gândesc la poziția în clasament, la vârstă și nu mă deranjează să îmbătrânesc. În fiecare an devenim mai înțelepți, mai umili și învățăm noi lecții. Ca să fiu sinceră, nu m-aș întoarce cu 10 ani în urmă”, a declarat Cîrstea.

A treia oară a fost cu noroc pentru Sorana Cîrstea în duelurile cu americanca Shely Rogers, Românca s-a impus cu 6-3, 4-6, 6-1 și a acces în optimile turneului de la Birmingham.

Sorana Cîrstea s-a alăturat Simonei Halep și Gabrielei Ruse în optimi

În runda inaugurală a turneului WTA 250 de la Birmingham, Sorana Cîrstea, a întâlnit-o pe americanca Shelby Rogers în fața căreia nu câștigase niciodată. În precedentele două partide, sportiva de peste ocean s-a impus de fiecare dată în minimum de seturi.

ADVERTISEMENT

La prima apariție în competițiile pe iarbă, Sorana a început perfect meciul și nu a cedat inițiativa și și-a adjudecat primul set după 44 de minute de joc. Shelby a încercat să reintre în meci și chiar a lăsat impresia că poate să facă acest lucru adjudecându-și al doilea set după alte 42 de minute.

Sori nu a mai lăsat garda jos în decisiv și, după ceva mai mult de o jumătate de oră, a încheiat meciul cu o execuție minunată, aplaudată la scenă deschisă.

ADVERTISEMENT

”Fiecare meci este foarte important pentru mine, indiferent că este în primul tur sau în finală. Încerc să lupt la fel. Shelby este o jucătoare foarte bună, care evoluează excelent pe iarbă.

Am știut că, dacă vreau să câștig astăzi, trebuie să dau 100%. Sunt foarte fericită, înseamnă foarte mult această victorie pentru mine. Cred că serviciul meu a funcționat destul de bine, pe iarbă este foarte important”, a declarat Cîrstea după meci.

ADVERTISEMENT

Astfel, Sorana se alătură celorlalte două jucătoare române calificate în optimi, Simona Halep și Gabriela Ruse. Cele trei și-au asigurat, până acum, câte 3.800 de dolari și 30 de puncte WTA.

Cîrstea va lupta pentru un loc în sferturi cu Alexandra Krunic, din Serbia, locul 103 WTA, iar Halep o va înfrunta pe pe britanica Harriet Dart, locul 106 mondial. Adversara Gabrielei Ruse va fi învingătoarea dintre croata Jana Fett şi chinezoaica Shuai Zhang.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a părăsit întrecerea la dublu

Într-un alt meci disputat azi Simona Halep şi coechipiera ei din croația, Donna Vekic, au pierdut în primul tur al probei de dublu, scor 3-6, 6-7, în fața perechii Latisha Chan/Samantha Stosur.

Istoria duelului s-a scris repede, învingătoarele având nevoie de doar o oră și 21 de minute pentru a accede în faza superioară. Pentru prezența în primul tur al probei de dublu, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 1.800 de dolari.

ADVERTISEMENT