Sport

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3! Irina Begu a fost învinsă. Primele reacții ale româncelor

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (38 WTA) s-a calificat în turul 3 la Australian Open, spre deosebire de Irina Begu (64 WTA), sportivele oferind primele reacții.
20.01.2022 | 09:23
Sorana Cirstea sa calificat in turul 3 Irina Begu a fost invinsa Primele reactii ale romancelor
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a învins-o cu 6-2, 6-4 pe Kristina Kucova (Slovacia, 96 WTA) și va juca în turul 3 la Australian Open împotriva rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova (11 WTA, cs 10). Aceasta a trecut cu un dublu 6-2 de australianca Samantha Stosur (487 WTA, beneficiară a unui wild card).

Sorana Cîrstea a controlat meciul de la un capăt la altul și s-a calificat în turul 3

În cazul unei victorii cu Pavlyuchenkova, Cîrstea își va egala cea mai bună performanță la Australian Open. În 2017, ea ajungea în optimile de finală, unde avea să fie învinsă de spaniola Garbine Muguruza cu 6-2, 6-3.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește meciul cu sportiva din Slovacia, Sorana s-a desprins la 4-1 în primul set, după ce a realizat două break-uri și și-a pierdut serviciul la 2-0, iar la 5-2 a convertit în punct a doua minge de set, pe serviciul adversarei.

În setul secund, românca a realizat un break alb la 3-1, dar la 5-3 și-a pierdut serviciul, astfel că adversara a servit pentru a rămâne în meci. Însă Cîrstea a condus tot timpul, a ratat o primă minge de meci, dar la a doua nu i-a mai dat nicio șansă slovacei.

ADVERTISEMENT

Scorul meciurilor directe ale Soranei cu adversara din turul 3 este egal, 3-3

În urma acestei victorii, care s-a conturat într-o oră și 18 de minute, românca și-a asigurat 130 de puncte WTA. Un succes în fața Anastasiei Pavlyuchenkova o poate duce pe Sorana în preajma locului 30 mondial.

Scorul meciurilor directe dintre Cîrstea și Pavlyuchenkova este 3-3. Primul duel a avut loc în 2008, la Fes, când Sorana s-a impus, în optimi, cu 6-4, 6-2. Ulterior, românca s-a mai impus în 2011, în optimi, la Linz, cu 4-6, 6-0, 6-4, și în 2017, în primul tur la Madrid, cu 6-1, 3-6, 7-6 (5).

ADVERTISEMENT

La rândul ei, rusoaica a câștigat în 2010, în sferturi la Istanbul, cu 6-4, 6-2, în 2013, la New Haven, a beneficiat de retragerea româncei în momentul în care o conducea cu 3-0, iar în 2018, la Eastbourne, s-a impus cu 2-6, 7-5, 6-4 în primul tur.

Sorana Cîrstea este mulțumită de prestația avută în meciul din turul 2

După victoria cu sportiva din Slovacia, Sorana Cîrstea a avut o reacție pentru eurosport.ro. „Am jucat destul de bine de la început până la final. Am reușit să mențin același nivel pe care l-am avut la meciul din primul tur, să joc destul de solid. Până la 5-2 în setul al doilea lucrurile au mers destul de ușor.

ADVERTISEMENT

Am fost și eu pusă în situația să fii condusă cu set și break și știu că încerci să faci altceva. La fel a făcut și adversara mea. A fost mai agresivă, a dat drumul puțin la braț și a jucat două game-uri foarte bine.

Însă am rămas concentrată, mi-am dat seama că trebuie să termin în două seturi, să-mi iau acel momentum de la 5-4 și mă bucur că am reușit să stau, din nou, o oră și 10 minute pe teren și să-mi fac treaba.

În ziua de azi, toată lumea de la nivelul acesta joacă foarte bine, nu contează că ești pe locul 10, 11 sau 50. Important este ce faci tu, cu ce joc vii în ziua respectivă, cu ce plan.

Eu vin pe un fond bun, am jucat bine în ultimele două meciuri, îmi știu valoarea, știu ce pot și cred că voi încerca să intru la fel de liniștită și în meciul următor și să-mi văd de partea mea de teren.

Niciodată nu am avut presiune din punct de vedere al rezultatelor sau al punctelor pe care le am de apărat sau al vreunui record. Sunt foarte relaxată din punctul acesta de vedere. Nu mă uit la clasament, de multe ori nici la tablou.

Cred eu că important este cine e în fața ta în ziua respectivă și atât. Mereu spun că prezentul este cel mai important și dacă e să mă stresez de ceva, mă voi stresa când va veni acel lucru, nu cu câteva zile înainte”, a declarat jucătoarea română.

Irina Begu a avut o singură minge de break în tot meciul, pe care a ratat-o

Irina Begu a fost învinsă de belgianca Elise Mertens (26 WTA, cs 19) cu 6-3, 6-2. Începutul meciului a fost bun pentru jucătoarea română, care și-a pus adversara în situația de a salva o minge de break.

Numai că acela a fost singurul moment în care Begu s-a aflat într-un oarecare control. Ulterior, Mertens a preluat frâiele și a impus ritmul. Mertens a realizat break la 2-1, iar la 5-2 a ratat o primă minge minge de set, pe serviciul lui Begu. Ulterior, însă, a încheiat setul cu un game alb.

În partea a doua a meciului, Irina și-a pierdut serviciul la 1-1 și 2-4. De partea cealaltă, Elise a forțat exact cât a avut nevoie pentru a se califica, încheind socotelile la a doua minge de meci.

Cea mai bună performanță a Irinei Begu la Australian Open este cea din 2015, când s-a calificat în optimile de finală, unde a fost învinsă de canadianca Eugenie Bouchard cu 1-6, 7-5, 2-6. De menționat că la ediția din acel an, Irina a eliminat-o în primul tur pe spaniola Garbine Muguruza cu 6-4, 0-6, 6-1.

În urma înfrângerii cu Mertens, Begu părăsește competiția, deoarece miercuri a fost învinsă la dublu. Ea și Nina Stojanovic, desemnate a 15-a pereche favorită la câștigarea trofeului, au cedat cu 6-2, 3-6, 5-7 în fața perechii Rebecca Peterson, Anastasia Potapova.

Irina Begu s-a vaccinat ca să fie în siguranță

După meciul cu Mertens, Begu a vorbit despre cazul Djokovic. „Nu cred că sunt în măsură să spun dacă trebuia lăsat Novak Djokovic să joace sau nu la Australian Open. Cei care au judecat cazul au făcut lucrul acesta.

Eu pot să spun doar că au fost niște reguli, pe care noi le știam de 2 luni, poate chiar de mai mult timp. Știam că dacă vrem să jucăm la Australian Open trebuie să fim vaccinați. Eu sunt vaccinată și nu am făcut-o doar pentru a juca la turnee.

Cred în știință și vreau să mă simt în siguranță”, a declarat Begu pentru eurosport.ro.

Jucătoarea română s-a referit și la meciul cu Elise Mertens și la ce va urma, în viitorul apropiat. „Astăzi nu a funcționat nimic în jocul meu. Este un meci pe care vreau să-l uit cât mai repede.

Îl iau așa cum a fost și, cu siguranță, peste câteva zile voi vorbi cu staff-ul meu și vom analiza puțin. Dar încerc să-l uit și să merg mai departe.

În funcție de cum mă voi simți în zilele următoare, voi juca la Sankt Petersburg, după care urmează turneele de la Dubai și Doha. În momentul de față este sigur că voi juca în Rusia. În ceea ce le privește pe celelalte două, încă nu m-am hotărât.

Nu vreau să-mi mai fac niciun obiectiv, vreau să trăiesc prezentul. Nu mă mai gândesc la ce pot face pe termen lung, la vreun loc în clasamentul mondial, la turnee sau la victorii. Încerc doar să văd se pot face la momentul meciului pe care-l am și să mă bucur de ceea ce mi se întâmplă”, a încheiat jucătoarea română.

ADVERTISEMENT