Sport

Sorana Cîrstea s-a dat accidentată pentru Jocurile Olimpice, dar merge la Palermo

Sorana Cîrstea a decis să renunțe la Jocurile Olimpice, dar va merge săptămâna viitoare la turneul WTA de la Palermo.
15.07.2021 | 10:26
Sorana Cirstea sa dat accidentata pentru Jocurile Olimpice dar merge la Palermo
ADVERTISEMENT

Un întreg scandal s-a pornit în sportul românesc, după ce președintele FR Tenis, Ion Țiriac, a dezvăluit că niciuna dintre jucătoarele care ar fi putut participa nu a dorit să meargă la Olimpiadă din diferite motive.

Cîrstea a ținut să precizeze că a ales să nu meargă la Tokyo pentru că a suferit o ruptură musculară din cauza căreia nu a fost în pletitudinea forțelor nici la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, principala favorită la Palermo după ce a renunțat la Jocurile Olimpice

Însă, se pare că toate criticile care au urmat deciziei sportivelor din România de a nu participa la Jocurile Olimpice au un temei, pentru că în săptămâna în care va începe marea competiție de la Tokyo, Sorana Cîrstea ar urma să joace la WTA Palermo.

Prezența jucătoarei aflată pe locul 45 WTA nu a fost confirmată încă, dar site-ul oficial al turneului italian o anunță pe Cîrstea ca fiind principala favorită a competiției care va avea loc în perioada 19-25 iulie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, directorul turneului de la Palermo, Olivero Palma, a confirmat faptul că Sorana va fi cap de serie numărul 1: ”Cîrstea va fi principala favorită, urmată de Collins, Samsonova, Teichmann și Țig”.

Cîrstea anunțase că își va lua pauză

Rămâne totuși de văzut dacă sportiva de 31 de ani va merge la turneul de zgură de la Palermo, pentru că în urmă cu doar două zile ea a anunțat că își va lua o pauză de câteva săptămâni de la competiții.

ADVERTISEMENT

”Privind în urmă cu recunoștință către finalul celui mai special turneu de tenis – Wimbledon. Voi lipsi câteva săptămâni, pentru a mă recupera după accidentare, dar abia aștept să revin în competiții”, a scris Cîrstea pe contul de Instagram.

Patricia Țig va fi și ea prezentă la WTA Palermo după ce a renunțat să participe la Jocurile Olimpice. Jucătoarea aflată pe locul 62 WTA va fi cap de serie numărul 4 la turneul italian. Pe tabloul principal din Sicilia a ajuns și Jaqueline Cristian, care a beneficiat de retragerea mai multor sportive.

ADVERTISEMENT

Buzărnescu merge la Tokyo

Pe tabloul de simplu de la Jocurilor Olimpice de la Tokyo tenisul românesc ar fi putut fi reprezentat de Simona Halep, Sorana Cîrstea și Patricia Țig, dar toate au declinat participarea din diferite motive.

După ce a ratat participarea la Roland Garros și Wimbledon, Simona Halep s-a văzut nevoită să își anuleze și participarea la Jocurile Olimpice. Jucătoarea de pe locul 9 mondial este încă în recuperare după ruptura la gamba stângă.

Cu toate acestea, România va avea o reprezentantă la JO, în proba de simplu, după ce Mihaela Buzărnescu a prins un loc pe lista calificatelor. Jucătoarea a beneficiat de faptul că are clasamentul protejat şi a profitat de faptul că mai multe sportive au anunţat că nu vor merge în Japonia.  În proba de dublu, România va fi reprezentată de echipa Raluca Olaru – Monica Niculescu.

ADVERTISEMENT