Sporturi

Sorana Cîrstea se califică în optimi la BRD Bucharest Open 2018. Irina Bara merge şi ea mai departe

17.07.2018 | 18:57
Sorana Cirstea se califica in optimi la BRD Bucharest Open 2018 Irina Bara merge si ea mai departe
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea se califică în optimi la BRD Bucharest Open 2018. Sorana Cîrstea, favorita numărul 5 a întrecerii de la Bucureşti, s-a calificat în optimile de finală după ce a trecut de Çağla Büyükakçay, locul 195 WTA.

Sorana Cîrstea se califică în optimi la BRD Bucharest Open 2018. Sorana Cîrstea, locul 57 WTA, a obţinut o victorie facilă în faţa sportivei din Turcia, Çağla Büyükakçay, scor 6-3, 6-3, la finalul unui meci de o oră şi 12 minute. Sorana a servit destul de bine, chiar dacă şi-a pierdut serviciul de trei ori în meci, în primul set, însă a fost foarte agresivă la retur.

ADVERTISEMENT

Çağla Büyükakçay, jucătoare venită din calificări, a întâmpinat mari dificultăţi, atât la serviciu, cât şi la retur, şi nu a putut ameinţa jocul Soranei în niciul fel. “Mă bucur de victorie, primul tur nu e niciodată uşor, mă bucur pentru meciul de azi, am fost agresivă. Au fost într-adevăr cam multe greşeli, dar mă bucur enom să încep cu o victorie aici, acasă. Sper să continui în aceeaşi manieră”, a spus Sorana la conferinţa de presă.  Mihaela Buzărnescu, victorie facilă în primul tur la BRD Bucharest Open 2018.

Sorana Cîrstea se califică în optimi la BRD Bucharest Open 2018

În coninuare, Sorana o va întâlni pe sportiva din Belgia de pe locul 166 WTA, Maryna Zanevska. Aceasta va fi prima întâlnire dintre cele două jucătoare. Belgianca a trecut în turul inaugural de către Ysaline Bonaventure, locul 118 WTA, scor 7-6, 6-1. “Nu am jucat cu ea, poate la dublu, fiecare meci este greu. Trebie să mă concentrez pe ce am eu de făcut. N-o cunosc forte bine, mă voi uita la câteva meciuri să vedem cum joacă.”

ADVERTISEMENT

De asemenea, Irina Bara, locul 151 WTA, sportivă venită din calificări, a trecut de Viktoriya Tomova, din Bulgaria, locul 128 WTA, pentru a se califica în optimile de finală, scor 6-5, 7-5. În continuare, Irina va evolua împotriva favoritei numrul 8, Polona Hercog.