Sporturi

Sorana Cîrstea și Andreea Mitu au câștigat turneul de la Lugano! Final de meci tensionat. VIDEO

14.04.2019 | 18:29
Sorana Cirstea si Andreea Mitu au castigat turneul de la Lugano Final de meci tensionat VIDEO

Jucătoarele de tenis Sorana Cîrstea și Andreea Mitu au câștigat, duminică, proba de dublu a turneului de la Lugano, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Româncele au făcut un meci de vis în finala competiției din Elveția și au învins principalele favorite. Pentru Sorana Cîrstea este o revanșă pentru eliminarea încă din turul doi în proba de simplu.

Sorana Cîrstea și Andreea Mitu au câștigat turneul de la Lugano

Sorana Cîrstea și Andreea Mitu au câștigat proba de dublu a turneului de la Lugano, după o finală de vis împotriva perechii Veronika Kudermetova/Galina Voskoboeva (Rusia/Kazahstan). Principalele favorite ale competiției au câștigat lejer primul set al finalei cu scorul de 6-1, dar româncele au făcut un set secund de vis și s-au impus cu scorul de 6-2.

Meciul a ajuns în super tie-break, iar Veronika Kudermetova și Galina Voskoboeva au început mult mai bine și au ajuns foarte repede la 6-3 și păreau că s-au desprins în câștigătoarea. Însă, Sorna Cîrstea și Andreea Mitu, favorite 3, au avut o revenire de excepție, au egalat la 6 și s-au desprins apoi la 9-6. A urmat o nouă cădere, s-a ajuns la 9-8, dar în cele din urmă româncele au pus punct meciului cu 10-8, după o oră și opt minute.

Sorana Cîrstea și Andreea Mitu discută în timpul finalei de dublu de la Lugano
Sorana Cîrstea și Andreea Mitu discută în timpul finalei de dublu de la Lugano

Bucurie uriașă pentru Cîrstea și Mitu la festivitatea de premiere

La festivitatea de premiere, cele două jucătoare din România s-au felicitat una pe cealaltă și au anunțat că speră să mai joace împreună și pe viitor. E pentru prima dată când Cîrstea și Mitu ajung într-o finală de dublu în 2019. Sorana a mai disputat până acum alte nouă finale în carieră, iar de patru ori a reușit să câștige. În schimb, Mitu a jucat în patru finale, iar trei dintre ele le-a câștigat.

Sorana Cîrstea s-a retras definitiv din echipa României de Fed Cup, anunțul venind în luna februarie a acestui an. Astfel, Florin Segărceanu a ales să le convoace pentru întâlnirea cu Franța din semifinale pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu și Raluca-Ioana Olaru. Întâlnirea din semifinale se va disputa în perioada 20-21 aprilie, la Rouen.