Sport

Sorana Cîrstea, reacție acidă când a fost întrebată de Simona Halep: ”Mi-e egal cu zero dacă o depășesc sau nu în clasament”. Video

Sorana Cîrstea a pierdut dramatic în optimile de finală ale Australian Open 2022, dar a avut o reacție neașteptată când a aflat că s-a apropiat de Simona Halep în clasamentul WTA.
24.01.2022 | 14:04
Sorana Cirstea reactie acida cand a fost intrebata de Simona Halep Mie egal cu zero daca o depasesc sau nu in clasament Video
Sorana Cîrstea a pierdut dramatic în optimile de finală ale Australian Open 2022, dar a avut o reacție neașteptată când a aflat că s-a apropiat de Simona Halep în clasamentul WTA. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cîrstea a fost eliminată de poloneza Iga Swiatek după un meci cu multe breakuri și răsturnări de situație care a durat aproximativ două ore și jumătate.

Halep a cedat și ea în optimi la Melbourne, fiind învinsă într-o bătălie epică, pe o căldură infernală, de franțuzoaica Alize Cornet.

ADVERTISEMENT

Reacția Soranei Cîrstea când a aflat că e aproape de Simona Halep în clasamentul WTA

Pentru performanța reușită la Australian Open 2022, Sorana Cîrstea va urca până pe poziția 31 în clasamentul WTA și se va apropia amenințător de Simona Halep, care la actualizarea din 31 ianuarie se va clasa undeva între locurile 23 și 25, dar acest lucru nu este atât de important pentru jucătoarea născută la Târgoviște.

Este egal cu zero dacă o depășesc în clasament pe Simona. Nu știu nici pe ce loc sunt eu, nici pe ce loc e ea. Nu are nicio importanță cine e prima, cine e a doua. Important e ce pot eu să controlez și pe asta mă concentrez.

ADVERTISEMENT

E greu să dau un pronostic cine va câștiga turneul, mai ales că la nivelul acesta valorile sunt extrem de apropiate. Sunt multe fete în formă și totul este deschis. Nu urmează nicio vacanță, voi merge la turneul de la Sankt Petersburg, apoi Dubai și Doha”, a declarat Cîrstea, pentru Eurosport.

Sorana, pusă pe glume când a venit vorba de obiectiv

Românca în vârstă de 31 de ani consideră că înfrângerea din meciul cu Iga Swiatek a venit pe fondul faptului că în seturile doi și trei nu a mai reușit să aibă un procentaj bun pe primul serviciu.

ADVERTISEMENT

”Am început meciul jucând destul de bine. Primul set a fost destul de strâns, însă momentele importante le-am jucat bine. În seturile 2 și 3 diferența a fost făcută de serviciul meu. Mi-a scăzut procentajul și am fost nevoită să joc destul de mult cu al doilea serviciu”, a spus ea.

Întrebată dacă obiectivul personal este intrarea în Top 10 WTA, Sorana Cîrstea a oferit un răspuns memorabil: ”În momentul de față obiectivul este să ajung acasă după o lună de Australia, mai departe de atât nu pot să mă gândesc”.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek pusă în mare încurcătură de Sorana Cîrstea

La finalul întâlnirii cu Sorana Cîrstea, vizibil emoționată, Iga Swiatek a izbucnit în lacrimi de bucurie. De altfel, la interviul oferit chiar pe Margaret Court Arena, favorita 7 de la Melbourne a dezvăluit cât de greu i-a fost să se impună în fața jucătoarei noastre.

Recunoscută în circuit pentru faptul că îi place tenisul ofensiv, poloneza a recunoscut că de această dată a întâmpinat probleme în a-și face jocul și asta deoarece Sorana a ținut-o foarte bine în spatele terenului.

Cristian Tudor Popescu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK partida de excepție reușită de Sorana Cîrstea cu Iga Swiatek, pe care reputatul ziarist o vede printre favoritele la câștigarea turneului de la Antipozi.

ADVERTISEMENT