Sport

Sorana Cîrstea știe de ce a ratat calificarea în finală la Miami: „Dacă ar fi să-mi reproșez ceva, acolo am simțit”

Sorana Cîrstea (32 de ani) știe unde s-a decis meciul cu Petra Kvitova din seminfinalele turneului de la Miami.
01.04.2023 | 10:48
Sorana Cirstea stie de ce a ratat calificarea in finala la Miami Daca ar fi sami reprosez ceva acolo am simtit
Sorana Cîrstea a urcat pe locul 41 în clasamentul WTA după ce a ajuns în semifinale la Miami. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a scăpat printre degete calificarea în finala turneului de la Miami, iar numărul 41 WTA știe că a avut meciul în mână. Cele două momente pe care le regretă după înfrângerea cu Petra Kvitova.

Sorana Cîrstea știe unde a pierdut meciul cu Kvitova: „Am încercat să revin, dar a fost prea târziu”

Sorana Cîrstea a condus cu 5-2 și a avut 40-15, însă a pierdut 8 game-uri consecutive: „Dacă ar fi să îmi reproșez ceva, sunt game-urile de la 5-4 pentru mine la 7-5, din primul set. Și game-ul de la 2-0 pentru ea, din setul secund. Acolo am simțit că am scăzut puțin jocul”.

ADVERTISEMENT

Aproape să fie învinsă în primul set, cehoaica a zburdat pe teren după ce a întors meciul, iar „Sori” nu a mai reușit să opună rezistență: „Ea a început să fie mult mai liberă, să joace mult mai curajos. Apoi am încercat să revin, dar a fost prea târziu”.

Chiar și în aceste condiții, Sorana Cîrstea este foarte mulțumită de evoluția ei: „Plec cu zâmbetul pe buze. Au fost două turnee bune din partea mea. Am pierdut la Indian Wells la Iga Swiatek, numărul 1, iar aici, la Petra Kvitova, după un meci pe care cred că l-am avut în mână”, a spus jucătoarea, pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, în cel mai bun moment din carieră: „Îmi dă încredere pentru turneele care urmează”

În ciuda eliminării, jocul excelent al Soranei Cîrstea îi dă speranțe pentru viitor: „Nivelul este acolo și asta îmi dă încredere pentru turneele care urmează”.

Jucătoarea a făcut un salt de 33 de poziții în ierarhia mondială și va primi un cec în valoare de 325.635 de dolari și 390 de puncte WTA. Pentru Sorana, sezonul de hard s-a încheiat și urmează o scurtă vacanță înainte de primul turneu de zgură de la Stuttgart în care va evolua.

ADVERTISEMENT

Sorana poate produce surpriza și în a doua parte a sezonului și are avantajul că poate juca fără presiune și are foarte puține puncte de apărat, iar zgura este suprafața ei favorită.

CTP anunță cel mai bun sezon din cariera Soranei Cîrstea: „Poate să ne ofere niște mari bucurii anul ăsta!”

Cristian Tudor Popescu a analizat pentru FANATIK sezonul de excepție al Soranei Cîrstea: „Categoric jocul va fi bun și în continuare. Arată că în clipa de față Sorana Cîrstea este o jucătoare de clasă mondială și este așezată în acest nou joc al ei astfel încât după părerea mea nu va fi un foc de paie și poate să continue așa anul ăsta și să ne ofere niște mari bucurii. 

ADVERTISEMENT

Ar fi cel mai rău lucru să spun și să vorbesc despre un trofeu de Grand Slam, mai ales cât sunt eu de superstițios în tenis. Că altfel nu am superstiții. E ultimul lucru pe care l-aș face în momentul ăsta să fac predicții de Grand Slam, pentru că aduc ghinion”.

CTP a explicat și de ce Sorana poate să își mențină nivelul înalt: „Are joc cu sistemă! Știe ce are de făcut, și-a selecționat loviturile și le-a așezat, respectă un plan tactic bine stabilit dinainte de meci. Ăsta este un joc de clasă mondială, cu care poate să avanseze mult în WTA în clipa de față, n-am nicio îndoială!”.

Singurul lucru la care trebuie să fie atentă Sorana Cîrstea sunt problemele medicale: „Dacă nu are probleme fizice în continuare, pentru că a avut destule accidentări de-a lungul carierei, o să joace bine și nu poate să nu aibă și niște rezultate

ADVERTISEMENT