Sporturi

Sorana Cîrstea, victorie uriaşă la WTA Madrid 2019! A învins o finalistă de Mare Şlem. Cu cine joacă mai departe

05.05.2019 | 15:47
Sorana Cirstea victorie uriasa la WTA Madrid 2019 A invins o finalista de Mare Slem Cu cine joaca mai departe

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la WTA Madrid 2019! În această săptămână, tenisul mondial, atât cel maisculin, cât şi cel feminin, s-a mutat în Capitala Spaniei, acolo unde se desfăşoară turneul Mutua Madrid Open, de categorie Premier Mandatory, cu premii totale în valoare de 7,021,128 de dolari. Competiţia de la Caja Magica se desfăşoară în perioada 4-11 mai.

Sorana Cîrstea a obţinut cea mai importantă victorie din 2019

Sorana Cîrstea a obţinut prima victorie românească de pe tabloul principal de simplu feminin. Sportiva din Tîrgovişte, ocupanta locului 93 WTA, a reuşit să o învingă în turul inaugural pe americanca Madison Keys, ocupanta locului 14 în clasamentul WTA! Sorana Cîrstea s-a impus cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră şi 46 de minute de joc!

Deşi a început destul de greu, fără ritm şi cu destul de multe greşeli, Sorana a revenit în setul secund, a jucat mult mai bine, procentajul la serviciu a crescut în mod considerabil, iar românca în vârstă de 29 de ani a reuşit să trimită partida în set decisiv, acolo unde totul a decurs într-o singură direcţie, în cea a reprezentantei noastre. În continuare, Sorana o va întâlni în turul al doilea la Madrid pe Caroline Garcia, care a trecut în primul tur de taiwaneza Su-Wei Hsieh.

 

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la WTA Madrid 2019

Sorana Cîrstea, victorie de răsunet la turneul patronat de Ion Ţiriac

Românca, beneficiară de wild card, va primi pentru participarea în turul secund un premiu în valoare de 42.220 de euro şi 65 de puncte în clasamentul WTA. Madison Keys a câştigat de altfel şi un titlu pe zgură anul acesta, la Charleston, acolo unde le-a învins pe Maria, Ostapenko, Stephens, Puig şi Wozniacki. Americanca în vârstă de 24 de ani a disputat finala de la US Open 2017 cu Sloane Stephens, însă aceasta din urmă s-a impus atunci.