Sport

Sorana Cîrstea – Tamara Zidansek 6-7, 1-6, în turul 4 la Roland Garros. Sorana pierde o manșă în tiebreak, după minge de set, se prăbușește în a doua

FANATIK.RO vă oferă toate informaţiile despre meciul dintre Sorana Cîrstea şi Tamara Zidansek, din cadrul optimilor de finală de la Roland Garros, programat duminică, 6 iunie, ora 12:00
06.06.2021 | 10:20
Sorana Cirstea  Tamara Zidansek 67 16 in turul 4 la Roland Garros Sorana pierde o mansa in tiebreak dupa minge de set se prabuseste in a doua
ADVERTISEMENT
06-06-2021
09:04

Sorana Cîrstea - Tamara Zidansek 6-7 (4), 1-6, în turul 4 la Roland Garros

Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul 4 la Roland Garros 2021, iar România rămâne fără reprezentante pe tabloul de simplu. Sorana Cîrstea – Tamara Zidansek 6-7 (4), 1-6, după ce românca a avut minge de set în prima manșă. S-a prăbușit apoi în a doua.

1-6. Zidansek este în sferturi.

1-5. Sorana își face serviciul.

0-5. Zidansek este la un game de sferturi.

0-4. Din nou break Zidansek, Sorana pare deja să abandoneze lupta.

0-3. Slovena își face serviciul.

0-2. Break Zidansek.

0-1. Zidansek își face serviciul.

Sorana Cîrstea pierde la tiebreak, un set pe care a fost la doar un pas să îl câștige

6-7. Zidansek se impune în tiebreak, la 4.

6-6. Zidansek salvează un game lung, în care Sorana a avut o minge de set. Tiebreak

6-5. Sorana, din nou fără probleme.

5-5. Continuă să se meargă cu serviciul, fără probleme la retur după schimbul de break-uri din start.

5-4. Game facil pentru Sorana.

4-4. Game Zidansek.

4-3. Game rapid pe serviciu pentru Sorana.

3-3. Zidansek reface egalitatea.

3-2. Sorana servește foarte bine.

2-2. Zidansek vine și ea cu răspunsul pe propriul serviciu.

2-1. Sorana își face serviciul.

1-1. Sorana răspunde cu rebreak!

0-1. Sorana greșește un atac facil, Zidansek face break.

Partida începe cu Tamara Zidansek la serviciu.

Meciul Sorana Cîrstea – Tamara Zidansek are loc duminică, 6 iunie, cu începere de la ora 12:00, în cadrul turului 4 (optimi de finală) al competiţiei feminine de la turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Învingătoarea din această partidă va intra în cele mai bune opt jucătoare ale actualei ediţii a Openului francez.

Sorana Cîrstea se află într-o formă foarte bună, reuşind să cucerească în acest an titlul în turneul de la Istanbul şi să joace finala la Strasbourg, chiar înainte de Roland Garros. Jocul ei a arătat multă consistenţă şi agresivitate în sensul pozitiv al cuvântului.

ADVERTISEMENT

Va avea însă în faţă o reprezentantă a noului val din tenisul feminin, slovena Tamara Zidansek, şi ea în evidentă creştere în acest an şi care la Roland Garros a jucat cu foarte multă determinare, făcând meciuri de bună calitate. Este un rival cu adevărat periculos pentru jucătoarea noastră.

Sorana Cîrstea – Tamara Zidansesk Live Stream Eurosport

Partida Sorana Cîrstea – Tamara Zidansek se dispută duminică, 6 iunie, de la ora 12:00, în optimile de finală la Roland Garros şi va fi transmisă în direct şi în exclusivitate pe canalele Eurosport. O mai puteţi urmări şi în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO

ADVERTISEMENT

În precedentele trei tururi, Sorana a reuşit să treacă de britanica Johana Konta, apoi de italianca Martina Trevisan, cel mai greu meci, de trei seturi şi, în fine, de rusoiaca Daria Kasatkina. În partida cu Kasatkina, Cîrstea a trecut prin mari emoţii ca urmare a faptului că s-a dezechilibrat şi a căzut şi a avut nevoie de intervenţia fizioterapeutului, dar, din fericire, a fost mai mult duerea căzăturii şi o sperietură.

Cu 12 ani în urmă Cîrstea pierdea în sferturi la Samantha Stosur

Tamara Zidansek este una dintre performerele acestei ediţii de Roland Garros, pentru că în primul tur a izbutit, după o încleştare de trei seturi, dramatică, să o elimine pe favorita nr. 7, canadianca cu origini române, Bianca Andreescu, după care le-a depăşit pe americanca Madison Brengle şi pe cehoaica Katerina Siniakova, după 0-6 în primul set egalând cu mari emoţii la tie-break, iar setul trei a fost la discreţia slovenei.

ADVERTISEMENT

Miza meciului este una foarte mare, calificarea în sferturile de finală ale celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului şi evident că ambiţiile sunt la fel de mari de ambele părţi. Zidansek nu a ajuns niciodată atât de departe într-un Grand Slam. Pentru Sorana este şansa de a egala recordul din 2009. Acum 12 ani, ea avea 19 ani şi uimea cu victoriile din faţa lui Caroline Wozniacki şi Jelena Jankovic, dar în sferturi pierdea clar în faţa australiencei Samantha Stosur.

Nu s-au mai întâlnit niciodată

Miza jocului este uriaşă şi din punct de vedere financiar, pentru că sportivele care reuşesc să ajungă în sferturile de finală vor avea deja în conturi, în cazul în care nu vor merge mai departe, frumoasa sumă de 255.000 de euro şi vor face un important salt pe baza punctelor acumulate în ierarhia WTA.

ADVERTISEMENT

Cele două nu s-au mai întâlnit niciodată până acum. Slovena, care măsoară 1,68 m, locuieşte în Qatar, la Doha, şi a strâns până acum, la cei 23 de ani ai săi, suma de 1,1 milioane euro din tenis. Ea a fost de trei ori campioană a Sloveniei la juniori în probele de snowboard, însă a renunţat să continue pentru că…îi era foarte frig. Cum în cantonmentele de iarnă se puteau lua şi lecţii de tenis aşa a decis să se îndrepte spre sportul alb.

E primul meci al optimilor de finală

Părinţii ei nu au nici o legătură cu sportul. Nici unul dintre ei nu a practicat vreodată o disciplină sportivă. Tatăl ei este magistrat, iar mama profesoară de muzică. Într-o oarecare măsură pasiunea pentru muzică o are şi Tamara, dar ştie că nu este îndestul de talentată pentru a încerca mai mult.

Sorana Cîrstea şi Tamara Zidansek vor deschide seria partidelor din optimi, urmând a evolua pe una dintre marile arene de la Roland Garros, arena Suzanne Lenglet. Jucătoarea noastră este uşor favorită, la o cotă de 1,75, în timp ce Zidansek a primit 2,25.

ADVERTISEMENT