Stiri sportive

Sorana Cîrstea, umilită de o jucătoare clasată pe locul 651 în WTA! Cum a pierdut românca în primul tur al calificărilor de la Doha

09.02.2019 | 13:08
Sorana Cirstea umilita de o jucatoare clasata pe locul 651 in WTA Cum a pierdut romanca in primul tur al calificarilor de la Doha

A spus pas echipei de FED Cup a României, dar Sorana Cîrstea nu reușește prea multe de una singură. Într-o perioadă în care fostele colege se pregătescu pentru duelul cu Cehia, Cîrstea a fost umilită de o jucătoare clasată abia pe locul 651 în circuitul WTA! Totul s-a întâmplat la Doha, acolo unde românca a părăsit competiția încă din primul tur al calificărilor fiind învinsă de japoneza Shuko Aoyama.

Sorana Cîrstea a început bine partida cu nipona. A câștigat primul set după 40 de minute, în condițiile în care actul a avut nu mai puțin de 7 break-uri. La reluare, românca pur și simplu a căzut. A cedat setul secund la zero după numai 27 de minute. Cîrstea a uitat să returneze, nu a urcat deloc la fileu și a greșit serviciu după serviciu. Adversara a taxat-o imediat și a continuat la fel și în decisiv.

Sorana Cîrstea, umilită de o jucătoare clasată pe locul 651 în WTA! Cîrstea
Sorana Cîrstea a mai câștigat 3 game-uri după ce și-a adjudecat primul set

Sorana Cîrstea, umilită de o jucătoare clasată pe locul 651 în WTA!

Extrem de nervoasă după prestația din setul anterior, Sorana Cîrstea a făcut mai multe erori neforțate. A reușit să salveze 4 mingi de meci, două la 1-5 și două la 2-5, dar până la urmă a cedat și a părăsit competiția după 6-4, 0-6, 3-6. De remarcat că în turul următor al calificărilor, Aoyama o va înfrunta pe australianca Ajla Tomljanovic, locul 41 WTA. Supărarea româncei vine și din faptul că adversara ei, Shuko Aoyama avea nu mai puțin de 8 partide consecutive fără victorie înaintea jocului direct de la Doha.

La Doha vor merge și Simona Halep și Mihaela Buzărnescu. Cele două sunt calificate direct pe tabloul principal al competiției și vor pleca spre Qatar imediat după terminarea duelului din Fed Cup contra Cehiei. Halep, a treia jucătoare a lumii, este considerată principala favorită a turneului după retragerea lui Kvitova. De altfel, nu mai puțin de 8 jucătoare din TOP 10 și-au anunțat prezența la Doha.

  • 92 este locul pe care îl ocupă Sorana Cîrstea în clasamentul WTA