Sport

Sorana Cîrstea ratează finala la WTA Istanbul. Românca, înfrângere categorică cu Veronika Kudermetova. Video

Sorana Cîrstea, deținătoarea trofeului, a ratat calificarea în finala de la WTA Istanbul, fiind învinsă în penultimul act de rusoaica Veronika Kudermetova, scor 3-6, 3-6.
23.04.2022 | 18:40
Sorana Cirstea rateaza finala la WTA Istanbul Romanca infrangere categorica cu Veronika Kudermetova Video
Sorana Cîrstea este deținătoarea titlului la WTA Istanbul. foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS
ADVERTISEMENT
23-04-2022
14:27

Sorana Cîrstea - Veronika Kudermetova 3-6, 3-6

Vezi aici cele mai interesante momente ale partidei.

3-6, 3-6: Sorana Cîrstea a ratat șansa unei noi finale la Istanbul, fiind învinsă clar de Veronika Kudermetova. Pentru performanța reușită, românca va încasa un premieru de 10.100 de dolari.

3-6, 3-5: Cîrstea rămâne în meci, dar rusoaica va servi pentru victorie.

3-6, 2-5: Kudermetova joacă la nivel înalt și e aproape de calificarea în finală.

3-6, 2-4: Sorana rămâne în joc după un game bun la serviciu.

3-6, 1-4: Rusoaica își face serviciul la 0.

3-6, 1-3: Românca își pierde din nou serviciul și Kudermetova ia o opțiune serioasă pentru calificare.

3-6, 1-2: Rusoaica merge ceas la serviciu și e din nou în avantaj.

3-6, 1-1: Cîrstea răspunde pe măsură și egalează scorul.

3-6, 0-1: Kudermetova începe cu dreptul și setul secund și își face serviciul.

3-6: Rusoaica închide primul set cu un nou break.

3-5: Kudermetova securizează break-ul cu un game solid pe propriul serviciu.

3-4: Românca are un nou game modest pe serviciu și îi permite adversarei să facă break.

3-3: Rusoaica servește bine și ține aproape.

3-2: Cîrstea salvează 3 mingi de break și revine la conducere.

2-2: Sorana revine în joc cu un rebreak reușit la 0.

1-2: Românca are un game modest și își pierde pentru prima dată serviciul.

1-1: Kudermetova pune și ea primul punct pe tabelă după un game echilibrat.

1-0: Cîrstea își face cu greu serviciul în debutul întâlnirii.

A început meciul Sorana Cîrstea – Veronika Kudermetova

23-04-2022
14:17

S-a stabilit prima finalistă de la WTA Istanbul

Întâlnirea dintre Sorana Cîrstea și rusoaica Veronika Kudermetova de la WTA Istanbul va începe la ora 17:30, ea fiind devansată din  cauza faptului că prima semifinală s-a prelungit în trei seturi.

Rusoaica Anastasia Potapova, locul 93 WTA, a învins-o pe Yulia Putintseva din Kazahstan, poziția 51 în ierarhia mondială, scor 2-6, 6-2, 6-2, într-o oră și 57 de minute.

Meciul Sorana Cîrstea – Veronika Kudermetova are loc sâmbătă, 23 aprilie, în cadrul celei de-a doua semifinale a turneului feminin de tenis  TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul 2022. Sorana este campioana en-titre de la acest turneu, după succesul de anul trecut în faţa belgiencei Elise Mertens.

Unde se joacă meciul Sorana Cîrstea – Veronika Kudermetova, din semifinalele WTA Istanbul

Întâlnirea Sorana Cîrstea – Veronika Kudermetova se dispută sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 17:00, pe arena centrală din cadrul complexului Istanbul Tennis Center din marea metropolă de pe Bosfor şi nu există nici un fel de interdicţie pentru public de a asista la partide.

ADVERTISEMENT

Anul acesta turneul beneficiază de o vreme mult mai frumoasă decât cea de la ediţia precedentă, când au fost multe zile, inclusiv la finală, în care a fost frig şi chiar a plouat, iar jucătoarele au fost nevoite să adopte ţinute mai groase, inclusiv pantaloni de trening. Deja până în prezent a fost o afluenţă ridicată de spectatori, iar la semifinale şi finală se aşteaptă ca tribunele să fie pline sau aproape pline.

Cine transmite la TV partida Sorana Cîrstea – Veronika Kudermetova

Partida Sorana Cîrstea – Veronika Kudermetova se joacă sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 17:00, în a doua semifinală a turneului WTA de 250 de puncte şi premii în valoare de 239.000 de dolari de la Istanbul şi este transmisă pe micile ecrane în direct şi în exclusivitate pe canalul Digi Sport 4. O mai puteţi urmări şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Istanbul, este o vreme frumoasă, cu temperaturi maxime de 22-23 de grade, tocmai bună pentru jucătoare. Suprafaţa de joc, de pământ roşu, este de foarte bună calitate, a fost înlocuită anul acesta, astfel că sunt create toate condiţiile pentru buna desfăşurare a competiţiei începută în anul 2005.

Sorana e încrezătoare că poate repeta succesul de anul trecut

Sorana Cîrstea este campioana ediţiei precedente. A avut atunci un parcurs excelent iar în finală a produs surpriza, învingând-o clar pe belgianca Elise Mertens, deşi aceasta era mare favorită. Acum în cursă au mai rămas în afara româncei kazaha Iulia Putinţeva şi rusoiacele Veronika Kudermetova şi Anastasia Potapova.

ADVERTISEMENT

Sorana a declarat că se simte în stare să îşi apere trofeulv și are multă încredere că ar putea repeta succesul de anul trecut. Adversara din semifinală, Kudermetova, care este pregătită de soţul ei, este clienta Simonei Halep, care a executat-o de câte ori a jucat împotriva ei.

Cote la pariuri la jocul Sorana Cîrstea – Veronika Kudermetova

Pentru bookmakeri, rusoaica Veronika Kudermetova este considerată ca fiind jucătoarea care are prima şansă, la o cotă de 1,65, Sorana primind 2,25 pentru a răsturna aceste calcule. Un set luat de româncă ajunge la 1,55, aproape cât succesul rusoaicei. Sorana ocupă locul 24 WTA, iar Kudermetova poziţia a 29-a.

ADVERTISEMENT

La capitolul meciuri directe, se vede treaba că rusoaica are un adevărat complex în faţa româncelor. Sunt doar două partide anterioare şi ambele au revenit Soranei. În 2016, s-a impus pe zgură, la Biarritz, iar în 2021 pe hard la US Open în primul tur. Atunci a reuşit Kudermetova singurul ei set în faţa Soranei.

ADVERTISEMENT