Sport

Sorana Cîrstea, victorie la pas cu Riske, în turul 1 la Montreal. Va înfrunta o multiplă câștigătoare de Grand Slam

Sorana Cîrstea a învins-o pe Alison Riske în turul 1 la Montreal și o va înfrunta pe Victora Azarenka
10.08.2021 | 09:32
Sorana Cirstea victorie la pas cu Riske in turul 1 la Montreal Va infrunta o multipla castigatoare de Grand Slam
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea își continuă forma bună din acest an și la debutul de la Montreal. A trecut fără emoții de Alison Riske, din SUA, scor 6-3, 6-4.

Sorana Cîrstea a început partida perfect și a condus cu 3-0. Riske, locul 37 în clasamentul WTA, a reușit un break în game-ul 5, dar românca i-a dat răspunsul imediat. Și a mai cedat un singur game până la final.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, victorie la pas cu Riske, în turul 1 la Montreal. Şi-a cedat serviciul o singură dată în meci!

Sorana Cîrstea a început cu break și manșa secundă. A servit apoi perfect și nu i-a oferit șansa adversarei sale să revină în meci. Și a închis setul la 4.

Misiunea Soranei este mult mai complicată în turul 2, când o va înfrunta pe Victoria Azarenka, favorita numărul opt a competiției. Partida este programată miercuri dimineaţă, în jurul orei 3:30 a României. Jucătoarea din Belarus a avut bye în runda inaugurală.

ADVERTISEMENT

Victoria Azarenka a câștigat două titluri de Grand Slam, ambele la Australian Open, 2012 și 2013. A mai disputat alte trei finale, toate la US Open, pierdute însă. În 2012, 2013 și 2020.

Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Victoria Azarenka în turul 2 la Montreal. A învins-o la ultimul duel direct

Sorana Cîrstea a câștigat ultima partidă contra Victoriei Azarenka, la ediția din acest an de la Wimbledon. A fost 7-6 (5), 3-6, 6-4 în favoarea româncei, în turul 2 al competiției. Sorana pierdea apoi la Emma Răducanu.

ADVERTISEMENT

Totuși, Azarenka rămâne în avantaj la scorul meciurilor directe, 3-1. Doar că victoriile ei au venit în 2008, la Roland Garros și Wimbledon, plus 2009 la Wimbledon. Sorana nu câștigase set până în 2021.

După un 2020 în care a dat senzația că poate să revină în fruntea ierarhiei WTA, Azarenka a avut o primă parte de uitat în 2021.Cu eliminare în turul 1 la Australian Open, turul 4 la French Open și turul 2 la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, posibil duel cu un alt cap de serie dacă trece de Azarenka. O poate înfrunta pe Maria Sakkari

Azarenka nu a mai jucat niciun meci de la înfrângerea cu Sorana, la începutul lui iulie. A decis să anuleze participarea la Jocurile Olimpice, motivând precauțiile legate de situația Covid-19.

Azarenka, medaliată cu bronz în 2012, la Londra, a anunțat că vrea să participe la Jocurile Olimpice de la Paris, în 2024. Cel mai bun rezultat pe care l-a obținut Victoria Azarenka în acest an este semifinala din Qatar, unde a fost învinsă de Muguruza.

În cazul în care trece de Azarenka, Sorana Cîrstea ar putea juca împotriva Mariei Sakkari, în turul 3. Jucătoarea din Grecia, favorită 11, joacă în manșa secundă cu învingătoarea dintre Kudermetova şi Putintseva.

ADVERTISEMENT