Pariuri sportive

Sorana, noua Simona?

Sorana Cîrstea a rămas singura jucătoare din România de la Australian Open. Cu un joc bun, foarte motivată, dar şi fără impedimente fizice, Cîrstea reîncepe să aducă aminte de forma...
21.01.2017 | 00:10
Sorana noua Simona
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a rămas singura jucătoare din România de la Australian Open. Cu un joc bun, foarte motivată, dar şi fără impedimente fizice, Cîrstea reîncepe să aducă aminte de forma maximă care în urmă cu câţiva ani o aducea la porţile Top 20 WTA.

Ajunsă în optimile de finală de la Melbourne, Cîrstea a obţinut cea mai bună clasare din carieră pe hard-ul Australian şi are a 18-a şansă de a câştiga trofeul, cu o cotă de 100.00 pe casa de pariuri online Betano.com. În acelaşi timp, este la un pas să egaleze recordul Simonei Halep, singura jucătoare din România care a atins până acum sferturile de finală în „ţara cangurilor”.

ADVERTISEMENT

Atacă Top 50 şi poate urca în Top 15

„Sora”, aşa cum este poreclită de fani pe reţelele sociale, a realizat deja un salt impresionat în clasamentul WTA. Intrată la Australian Open pe locul 78, a ajuns pe poziţia 58 provizorie, cu 1.009 puncte, graţie pasului făcut în „optimi”.

Calculând mai departe, o calificare în sferturile de finală ar propulsa-o în Top 50, cu 1.199 de puncte, iar o victorie ipotetică la Melbourne ar aduce-o în top 15, cu 2.769 de puncte!

ADVERTISEMENT

Numită în anul 2011 printre cele mai frumoase sportive din lume, a fost mereu şi o jucătoare talentată, dar şi dotată din punct de vedere fizic (1,76 metri înălţime, cu o jumătate de cap – 8 cm – peste Halep). Totuşi, a coborât de pe locul 21 din 2013 (cea mai bună clasare a carierei) în afara top 200 la un moment dat.

Unde era acea Sorana care ajungea în 2009 în sferturile de finală de la Roland Garros? Unde era acea Sorana considerată drept cea mai talentată jucătoare de tenis a României din ultimii ani? Era afară din Top 100 în 2015 şi nu reuşea să se califice pe tabolul principal la Australian Open!  În 2016 ieşea din Top 200.

ADVERTISEMENT

Ascensiunea din 2017                                  

Creşterea jocului Soranei Cîrstea, cu un vârf acum la Melbourne, nu este o întâmplare.  Anul 2016 a început pe poziţia 244, dar a ajuns în „sferturile” de la Madrid, graţie unui wildcard, arătând că este din nou capabilă de mai mult. A revenit în Top 100.

În 2017, la Australian Open, a făcut o declaraţie cheie care şi-a găsit şi acoperirea în practică, pe teren. Sorana a recunoscut că are o accidentare care o supără de mult timp, dar a subliniat că ajuns în sfârşit la un balans, fiind capabilă să o ţină sub control şi, cel mai important, să nu îi mai fie afectat deloc jocul din cauza durerii.

ADVERTISEMENT

A venit victoria cu Carla Suarez Navarro, locul 12 mondial, a zecea favorită de la „AO”, în turul 2. A trecut cu un joc bun şi de americanca de Top 50 Alison Riske, revenind în setul al doilea de la 1-3 şi câştigându-l la tiebreak, alături de meci.

Următorul pas: Muguruza

Urmează un meci cu Garbine Muguruza (partida se poate urmări cu Streaming live pe BetanoTV), un examen pe care Cîrstea îl are de înfruntat în faţa numărului 7 mondial, cu care se va întâlni prima oară. După atâţia ani de cădere, cum ar fi pentru ea o un sfert de finală la Australian Open?

Ar fi o încununare a unui efort important, dar şi un semnal către Simona Halep că, în curând, i-ar putea fi luată aura de cea mai bună jucătoare de tenis din România.

Pariuri speciale pe Australian Open

Betano.com a creat o ofertă unică pe piaţa din România de pariuri speciale pentru tot  turneul de la Australian Open.

Lunga listă a pariurilor speciale este aici şi include, printre altele, pariuri pe sfertul de tabloul de pe care pot proveni câştigătorii titlului, cei mai mulţi aşi, cele mai multe break-uri într-un meci, dueluri directe (ex. Cine va avansa mai mult? Nadal sau Wawrinka?), etapa elimării pentru jucătorii importanţi, media aşilor sau a dublelor greşeli şi multe altele pe care le puteţi descoperi şi singuri.

Bineînţeles, pe lângă toate, există  şi oferta de pariere pe meciurile propriu-zise. La feminin, Betano.com oferă în medie peste 19 tipuri de pariuri pe meci, iar la masculin peste 30.

Există şi posibilitatea de pariere pe câştigătorii turneului, atât la masculin, cât şi la feminin. La masculin, favorit este Andy Murray cu o cotă de peste 1,80, iar la feminin, Serena Williams are prima şansă la trofeu, cu cota de 3,05.

ADVERTISEMENT