Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Sorin Cârțu a făcut analiza celor 6 meciuri ale României în Liga Națiunilor. Care sunt plusurile și minusurile naționalei lui Mircea Lucescu

Sorin Cârțu, unul dintre membrii glorioși ai "Craiovei Maxima", a scos în evidență punctele tari și cele slabe ale tricolorilor din această campanie a Ligii Națiunilor.
19.11.2024 | 15:32
Sorin Cartu a facut analiza celor 6 meciuri ale Romaniei in Liga Natiunilor Care sunt plusurile si minusurile nationalei lui Mircea Lucescu
“DE CE SĂ TE SALVEZE NIȚĂ?!” Sorin Cârțu, ANALIZĂ TĂIOASĂ după România - Cipru 4-1 Foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Naționala României s-a impus pe teren propriu contra celor din Cipru, cu scorul de 4-1 și astfel face pasul către eșalonul valoric B al Ligii Națiunilor. Toate cele 6 confruntări din competiția continentală au fost puse sub semnul analizei de către Sorin Cârțu, fostul internațional român și component al faimoasei echipei “Craiova Maxima”.

Sorin Cârțu a făcut analiza meciurilor din campania 2024 a României în Liga Națiunilor

Sorin Cârțu a punctat toate plusurile și minusurile jucătorilor echipei naționale a României în toată această stagiune de toamnă a competiției UEFA Nations League și se arată optimist într-o mare parte în ceea ce privește viitorul acestei echipe.

ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător al Universității Craiova crede că mai sunt destule aspecte de îmbunătățit pentru ca naționala lui Mircea Lucescu să poată face față “coloșilor” Europei în preliminariile Cupei Mondiale din 2026.

“A fost partida asta cu Kosovo de 0-0, dar așa când te gândești că ne dă și cele trei puncte, mai mult ca sigur că o să fie la noi și faptul că sunt pe locul 1, au câștigat cu maxim de puncte…

ADVERTISEMENT

Asta îți dă o speranță și încredere în tot ceea ce ai făcut, deși meciul ăsta cu Kosovo a fost sub ceea ce am arătat în celelalte 4 și aseară iar, vreo juma’ de oră când era 2-0 echipa nu a fost cea care ne-a dat încrederea aia în toate celelalte 4 meciuri pe care le-am văzut…

Au avut așa niște momente de suficiență, iar la partida cu Kosovo chiar ne-au dominat și nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi înscris primii… era foarte greu să mai întorci rezultatul”, a spus Cârțu, în direct la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Ce nu i-a plăcut lui Sorin Cârțu la jucătorii tricolori: “Suficiența asta e o caracteristică pentru noi”

Fostul mare fotbalist din Bănie a evidențiat punctele slabe ale jucătorilor români, ce i-ar putea dezavantaja enorm în viitoarele preliminarii. Relaxarea nejustificată în situația de a conduce partida la mai mult de două goluri nu-l încântă deloc pe Sorin Cârțu.

Mie asta nu mi-a plăcut… suficiența asta care e o caracteristică pentru echipele noastre când conduc, cum a fost aseară, 2-0… Și faptul că am dat gol în primele minute, asta ar trebui să ne creeze o altă stare, o stare de încredere mai mare și să joci cu mai puțin stres decât atunci când ești în egalitate cu adversarul.

ADVERTISEMENT

Și când ai un adversar pe care îl domini… să se riște mai mult! Poate trebuia și mai mult risc în momentul în care au rămas în 10 oameni, dar și atunci când aveau 2-0…

Suficiența asta care apare mereu când ai un scor cât de cât relaxant, cu 2-0, că numai la noi e clișeul ăsta că: ‘domne, 2-0 e cel mai periculos scor!’ Când te prind nemții și-ți dă 2-0 în primele minute te omoară că îți încarcă tolba, cu 7-8 goluri…

Am văzut numai aseară când a fost 11 contra 10 cu presiune atunci când s-a pierdut mingea să faci un pressing contra pressing… aș vrea să văd așa ceva la echipa națională”, a mai recunoscut fostul jucător al Craiovei, în direct prin platforma Skype.

“De ce iese portarul în evidență? Trebuie să fim mai zgârciți cu adversarii!”

Portarul echipei naționale, Florin Niță, care s-a accidentat în meciul cu Cipru și riscă să fie out pentru tot restul anului, a fost desemnat de majoritatea oamenilor implicați în fotbal drept cel mai bun jucător al acestei campanii din Liga Națiunilor.

Cârțu susține că acest merit al lui Niță reprezintă, de fapt, o problemă mai mare în rândul jucătorilor de câmp, cu precădere al celor din apărarea tricoloră.

“Faptul că iese portarul în evidență spune un lucru. A fost și la partida asta, în special a ieșit în evidență la partidele astea două (n.r. – cu Kosovo și Cipru). Aici e o problemă, că echipa are niște deficiențe în a se apăra, creează prea multe situații pentru adversar. 

Pentru calificarea la Mondiale trebuie să fim mult mai zgârciți cu șansele pe care le dăm adversarului și să nu-l mai scoatem pe Niță în evidență atât de mult.”

Sorin Cârțu a făcut analiza celor 6 meciuri ale României în Liga Națiunilor

ADVERTISEMENT
Horațiu Potra, mercenarul din Legiunea Străină săltat de polițiști, promitea acum 6 luni...
Horațiu Potra, mercenarul din Legiunea Străină săltat de polițiști, promitea acum 6 luni renașterea unui club de tradiție din România: „Voi readuce echipa în top!” » A pierdut primăria la 200 de voturi!
De ce nu poate fi oprit fenomenul știrilor false de pe TikTok. Teodor...
De ce nu poate fi oprit fenomenul știrilor false de pe TikTok. Teodor Răileanu: ”Cu miliarde de utilizatori este, practic, tot un actor statal”
Unul din cei mai longevivi actori de comedie îi bate obrazul lui Mihai...
Unul din cei mai longevivi actori de comedie îi bate obrazul lui Mihai Bobonete. Îl acuză de vulgaritate: “La noi pot veni și copiii”
„Îi cunoșteau obiceiurile”. Detaliile operațiunii de lichidare a liderului pro-rus în Donețk
„Îi cunoșteau obiceiurile”. Detaliile operațiunii de lichidare a liderului pro-rus în Donețk
Uitată și părăsită de apropiați, marea campioană a României își duce viața în...
Uitată și părăsită de apropiați, marea campioană a României își duce viața în anonimat. Din ce a ajuns să trăiască acum una dintre cele mai mari campioane ale României
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la un an de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la un an de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Maurice Munteanu stârnește controverse! Ce spune acum despre Elena Lasconi, după ce a...
Maurice Munteanu stârnește controverse! Ce spune acum despre Elena Lasconi, după ce a susținut-o la prezidențiale: „Te trezești chiar degeaba?”
Cine este iubita lui Horaţiu Potra. Ana Maria și-a închis toate conturile de...
Cine este iubita lui Horaţiu Potra. Ana Maria și-a închis toate conturile de socializare înainte de precheziția mascaților. Ce postase acolo
Sirianul la a cărui fermă a avut loc întâlnirea dintre Călin Georgescu și...
Sirianul la a cărui fermă a avut loc întâlnirea dintre Călin Georgescu și Horațiu Potra era mai de mult în vizorul autorităților. Motivul pentru care i s-a confiscat o armă
„În locul lui Călin Georgescu putea fi oricare alt nume. Contextul a fost...
„În locul lui Călin Georgescu putea fi oricare alt nume. Contextul a fost creat de foarte mult timp”. Un specialist în psihologia maselor a analizat votul românilor
Ziua în care apele s-au înnegrit, iar păsările și-au oprit zborul. Lumea s-a schimbat...
Ziua în care apele s-au înnegrit, iar păsările și-au oprit zborul. Lumea s-a schimbat pentru totdeauna
Călin Georgescu se teme pentru viaţa sa: Garda mea de corp principală e...
Călin Georgescu se teme pentru viaţa sa: Garda mea de corp principală e lângă mine zi şi noapte!
De ce nu sunt arestați Georgescu, Potra, Sechila și ceilalți golani neolegionari
De ce nu sunt arestați Georgescu, Potra, Sechila și ceilalți golani neolegionari
MIHAI LEU, NENOROCIT de un doctor de la o clinică PRIVATĂ! I-a fost...
MIHAI LEU, NENOROCIT de un doctor de la o clinică PRIVATĂ! I-a fost SECȚIONATĂ o ARTERĂ
Cine este românul care a murit carbonizat în cabina unui tir la Milano
Cine este românul care a murit carbonizat în cabina unui tir la Milano
Cât de mult au ridicat audiențele Realitatea Plus femeia-locomotivă Anca Alexandrescu și candidatul...
Cât de mult au ridicat audiențele Realitatea Plus femeia-locomotivă Anca Alexandrescu și candidatul ezoteric Călin Georgescu
Singura gară din România care servește drept punct de frontieră pentru două țări!...
Singura gară din România care servește drept punct de frontieră pentru două țări! A fost inaugurată în 1870 și este inspirată după un palat din Viena