Sport

Sorin Cârțu a răbufnit după România – Islanda 0-0: „E o rușine! Ce dracu să căutăm la un baraj? N-avem nicio treabă cu elita fotbalului!”. Exclusiv

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre partida România - Islanda, 0-0, din preliminariile Campionatului Mondial 2022.
12.11.2021 | 11:30
Sorin Cartu a rabufnit dupa Romania  Islanda 00 E o rusine Ce dracu sa cautam la un baraj Navem nicio treaba cu elita fotbalului Exclusiv
Sorin Cârțu a răbufnit după România - Islanda 0-0: „E o rușine! Ce dracu să căutăm la un baraj? N-avem nicio treabă cu elita fotbalului!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

România a înregistrat doar o remiză albă în partida cu Islanda, 0-0, în etapa a 9-a din preliminariile CM 2022. Astfel că trupa lui Mirel Rădoi nu se mai află la mâna ei, iar calificarea la baraj va fi posibilă doar dacă România o va învinge pe Liechtenstein, iar Macedonia de Nord se va încurca cu Islanda, în ultima etapă.

Sorin Cârțu a răbufnit după România – Islanda 0-0

Oficialul din Bănie a vorbit în termeni duri despre naționala României și susține că „tricolorii” nu merită să se califice la baraj, având în vedere că nu au reușit să o învingă pe Islanda.

ADVERTISEMENT

„E dezastru! Nu mi-a plăcut nimic. Era un meci în care trebuia să ne intereseze rezultatul. E o rușine să mai speri să te califici la baraj. Nu suntem în stare să ne rezolvăn singuri obiectivul și tot sperăm la alții.

Așa trăim de ani de zile, cu ideea rezultatelor indirecte, că să ne ajute x, că ne încurcă x. Lucrurile sunt simple. Trebuie să te ajuți singur, dacă vrei să ai speranțe!”, a declarat Sorin Cârțu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu: „Ce dracu să căutăm la un baraj!”

„Ce dracu să căutăm la un baraj, când noi n-am putut să batem puștii ăștia? N-avem nicio treabă cu elita fotbalului.

Aveau obligația să meargă de pe locul doi la baraj, nu le-a cerut nimeni să ia fața Germaniei.

Dacă n-aveam speranțe nici pentru locul 2, atunci ce dracu căutăm în preliminarii? M-am uitat și la evoluția Germaniei. Păi, și Liechtenstein probabil că s-a închis cum a făcut-o cu noi, dar noi abia le-am dat 2-0, Germania le-a dat vreo 9. Contează cum se închide lumea? Contează soluțiile, pe care le găsești, pentru a-i debloca”, a mai spus Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT

Macedonia de Nord a făcut instrucție cu Armenia

În timp ce România n-a reușit să se impună în fața Islandei, Macedonia de Nord, contracandidata „tricolorilor” la locul 2, s-a impus într-un mod categoric în fața Armeniei cu scorul de 5-0.

Din păcate, pentru România, Macedonia de Nord are un golaveraj mai bun. Astfel că, în cazul în care cele două echipe vor termina preliminariile la egalitate de puncte, macedonenii se vor clasa pe locul 2.

ADVERTISEMENT

În ultima etapă din preliminariile CM 2022, România o va întâlni, în deplasare, pe Liechtenstein. Partida va avea loc duminică, de la ora 19:00.

Clasament grupa J:

  1. Germania – 24 de puncte
  2. Macedonia de Nord – 15 puncte
  3. România – 14 puncte
  4. Armenia – 12 puncte
  5. Islanda – 9 puncte
  6. Liechtenstein – 1 punct

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,35 este cota pentru „peste 4,5 goluri” la meciul Liechtenstein – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT