Sorin Cârţu acuză o conspiraţie împotriva Universităţii Craiova: „O campanie făcută de MM şi Petrescu”

Cristi Maciuca   
în Universitatea Craiova
27/11/2020, 13:37
Sorin Cârţu acuză o conspiraţie împotriva Universităţii Craiova: „O campanie făcută de MM şi Petrescu”
Sorin Cârţu acuză o conspiraţie împotriva Universităţii Craiova: „O campanie făcută de MM şi Petrescu”. FOTO: sportpictures.eu

U Craiova pune pe seama greșelilor de arbitraj pierderea fotoliului de lider în Liga 1. Oltenii sunt pe locul 2, cu 25 de puncte, două mai puține decât FCSB.

Sorin Cârțu consideră că „Știința” e dezavantajată la fiecare meci de către arbitri. Președintele oltenilor e de părere că FCSB și CFR Cluj fac presiuni pentru ca deciziile să fie contra vicecampioanei României.

Problemele echipei lui Papură sunt însă și în fața porții. În ultimele cinci partide, U Craiova a marcat doar două goluri.

„Alianța FCSB – CFR Cluj”. Motivul pentru care Craiova a coborât pe locul 2

Sorin Cârțu și-a amintit de momentele în care Craiova a fost defavorizată de arbitri și a dat exemplul negativ prin care FCSB a învins-o în ultima etapă pe Gaz Metan, scor 3-2.

„Simțim lipsa celor doi jucători, Mihăilă și Koljic. Dar nu doar atacul trebuie să dea gol, trebuie să dea toată echipa, așa cum și toată echipa e de vină când ia gol. Dar e greu să se integreze noii jucători. Atacanții au nevoie de mai mult timp decât fundașii sau mijlocașii, pentru că ei depind de tot ce lucrează echipa pentru a ajunge să dai gol. Trebuie să te coordonezi unul cu celălalt. Nu e ușor.

Ocazii au fost multe. Echipa e și prejudiciată de mult ori. Joacă cu handicap, greșelile care se fac împotriva noastră. A și fost o campanie susținută de presă, făcută de MM Stoica și Dan Petrescu, cu țipete, că e Craiova ajutată, că primește penalty. Ne-au analizat și ne-au disecat… Dar dintre specialiști, nu știu dacă a zis vreunul că golurile noastre nu au fost regulamentare sau că nu a fost penalty.

Acum toți care vin și arbitrează Craiova vin cu sentimentul să nu greșească pentru Craiova. Dar te nedreptățește pe tine, nu au imparțialitate. ‘Nu greșesc față de ei, dar nici contra lor’.

Să dai penalty pentru Chindia cum s-a dat? Să ai situații de penalty cum a fost cel la Mamut, la Botoșani, și să treci peste? Se vede clar cum îl ține de mână. Sau cum s-a dat penalty pentru FCSB, la Mediaș… Sunt atacuri la inteligența oamenilor de fotbal. Nu suntem specialiști, ascultăm de specialiști, dar așa ceva frizează ridicolul”, a declarat Sorin Cârțu la PRO X.

U Craiova e fără victorie de două etape în Liga 1. În runda precedentă a remizat la Botoșani, scor 0-0, în timp ce în urmă cu două etape a pierdut împotriva Chindiei Târgoviște, acasă, scor 0-1.

În următoarea etapă, oltenii primesc vizita lui Gaz Metan Mediaș. Până atunci, echipa lui Papură are meci în 16-imile Cupei României, astăzi, de la ora 20:45, cu Progresul Spartac.


  • (P) Cota BETANO pentru Progresul Spartac – U Craiova: 2,10 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

Închide ×