Sport

Sorin Cârțu, acuzații grave: „FCSB și-a organizat bine jocul, înțelegeți ce vreau să spun”. L-a atacat dur și pe Andrea Compagno: “Știe ăsta cu călcâiul?”

U Craiova a câștigat cu 2-1 derby-ul cu FCSB, dar Sorin Cârțu a fost plin de nemulțumiri. Președintele oltenilor a dat de înțeles că arbitrul „a tras” cu oaspeții.
19.09.2022 | 01:23
Sorin Cartu acuzatii grave FCSB sia organizat bine jocul intelegeti ce vreau sa spun La atacat dur si pe Andrea Compagno Stie asta cu calcaiul
Sorin Cârțu, acuzații grave: „FCSB și-a organizat bine jocul, înțelegeți ce vreau să spun”. L-a atacat dur și pe Andrea Compagno. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

U Craiova și FCSB au oferit un meci nebun pe „Ion Oblemenco”. Oltenii s-au impus cu 2-1, derby-ul fiind presărat cu o sumedenie de decizii controversate de arbitraj. Deși echipa sa a câștigat, președintele Sorin Cârțu a avut o ieșire nervoasă la final, la adresa lui Radu Petrescu și a lui Andrea Compagno.

Sorin Cârțu, plin de nervi după Universitatea Craiova – FCSB 2-1

Oficialul „Științei” a fost extrem de nemulțumit de prestația brigăzii de arbitri, care l-a avut în frunte pe Radu Petrescu. Cârțu a contestat vehement penalty-ul din care a egalat FCSB și consideră că „centralul” bucureștean i-a defavorizat și în alte rânduri pe olteni.

ADVERTISEMENT

Mai mult, într-o intervenție telefonică la Digi Sport, președintele Universității Craiova a lăsat de înțeles că roș-albaștrii ar fi fost ajutați cu premeditare de către arbitri. „Cei de la FCSB și-au organizat foarte bine jocul. Înțelegeți voi ce vreau să spun. Sau vreți să traduc?”, a tunat Sorin Cârțu.

Președintele oltenilor, nemilos Andrea Compagno: „Această ‘barzelleta’”

Pe Sorin Cârțu l-a înfuriat cel mai tare faza din prelungirile primei reprize, când Radu Petrescu a dicat penalty pentru FCSB la un duel între Nicușor Bancu și Andrea Compango.

ADVERTISEMENT

„Ei au simțit că acel fault evident pe care l-au suportat Markovic că nu a fost, dar când s-a dat penalty la faza noastră, acordat de VAR… aș propune ca această ‘barzelleta’ (n.r. – glumă, în italiană) pe care a creat-o jucătorul italian (n.r. – Andrea Compagno) să fie preluată de școala de antrenori și exemplificată la toți jucătorii, antrenorii, un mod de a dribla foarte interesant.

A dribla – dau minge în față o pierd de sub control, dau cu capul în gură, mă dau pe spate și primesc penalty. Efectiv, hilar tot ce s-a întâmplat în acel minut, care a întors, cât de cât, desfășurarea partidei.

ADVERTISEMENT

Sigur, a venit repriza a doua. A venit și golul doi. Până la urmă este bine că am păstrat rezultatul și este o victorie deosebită. E bine că echipa a fost conectată foarte bine pentru această partidă.

În general, meciurile pe care le ai cu FCSB, CFR, Rapid, intră într-o categorie a meciurilor speciale și, pe lângă ce pregătesc și transmit antrenorii, vin și jucătorii cu un plus al lor de stare de spirit.

ADVERTISEMENT

Astăzi, eu sunt mulțumit că s-a făcut dreptate pentru că ar fi fost păcat ca acest meci să nu se fi terminat cu o victorie a noastră”, a declarat președintele Universității Craiova, după ultimul fluier al lui Petrescu.

Cârțu și-a continuat atacul la adresa lui Compagno și în intervenția de la Digi Sport. Oficialul „Științei” l-a întrerupt pe Ion Crăciunescu, care încerca să explice că Petrescu a dat fault în urma unei tentative de dribling cu călcâiul a atacantului italian.

„Știe ăsta cu călcâiul? Când vreodată să dribleze ăsta cu călcâiul”, l-a ironizat Sorin Cârțu pe vârful de 1.500.000 de euro al FCSB-ului.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,65 este cota pentru „1 solist” la U Craiova – FC Voluntari. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT