Fotbal intern

Sorin Cârțu, acuze după penalty-ul primit de FCSB: „Mi-a spart retina ce am văzut!” Exclusiv

24.11.2020 | 11:51
Sorin Cartu acuze dupa penaltyul primit de FCSB Mia spart retina ce am vazut Exclusiv
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a fost foarte intrigat de penalty-ul primit de FCSB în jocul cu Gaz Metan Mediaș. „Mi-a spart retina,” au fost cuvintele fostului mare jucător al Băniei pentru FANATIK.

FCSB s-a impus la Mediaș, scor 3-2, dar ultima reușită a oaspeților a rezultat în urma unei lovituri de pedeapsă primită ușor. Puștiul Octavian Popescu a căzut în careu, în urma unui duel cu Butan, iar Sergiu Buș a executat și a marcat, astfel că formaţia lui Toni Petrea este din nou lider în Liga 1.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Știința a remizat „alb” la Botoșani, însă „juveții” ar fi putut primi și ei o lovitură de pedeapsă, dar arbitrul Dumitrache nu a observat că portarul advers l-a ținut de tricou pe Ivan Mamut.

Sorin Cârțu este intrigat de penalty-ul primit de FCSB în meciul de la Mediaș: „Nu e posibil așa ceva!”

Oltenii ies la atac după decizia discutabilă a lui Sebastian Colțescu din finalul jocului FCSB – Gaz Metan Mediaș. Cu doar câteva minute înainte de final, centralul a indicat punctul cu var la un duel dintre Popescu și Butean. Reluările arată că puștiul care a trecut și prin curtea Craiovei a căzut prea ușor.

ADVERTISEMENT

„E de discutat ceea ce s-a întâmplat acolo? Poate să existe așa ceva în România? Se poate să aibă cineva o decizie de o așa manieră? Așa ceva greu se vede pe terenul de fotbal,” a fost reacția președintelui Universității Craiova, Sorin Cârțu, în exclusivitate pentru FANATIK.

Tehnicianul CFR-ului, Dan Petrescu, a spus într-o conferință de presă că este supărat de faptul că sunt arbitrați de persoane din Craiova, referindu-se la Sebastian Colțescu și George Găman. Primul a condus și jocul de la Mediaș: „Ce s-ar fi întâmplat dacă acest penalty ar fi fost dat pentru Universitatea Craiova? Ce ar fi făcut Dan Petrescu, CFR Cluj sau Meme Stoica? Ziceau că sunt arbitri din Craiova, uite, decizii luate de ei care nu ne sunt favorabile. Uite ce penalty poate să existe în 2020. Avem atâtea camere, atâtea televiziuni..cum să iei o asemenea decizie,” a mai punctat „Sorinaccio”.

ADVERTISEMENT

„E foarte greu cu FCSB în acest an! Sunt foarte bine organizați,” aluzie la ceea ce spunea Mihai Stoica. „Mi-a spart retina”

Mihai Stoica, managerul general al FCSB-ului, i-a atacat deseori pe craioveni în acest sezon și a avut mai multe declarații în care spunea că Universitatea este ajutată de arbitri în acest campionat: „E greu cu CSU anul acesta,” a fost și un mesaj postat pe pagina sa de socializare. Totuși, în ultimele meciuri, Craiova a fost chiar dezavantajată: „Dacă este să comparăm penalty-ul neacordat din meciul cu Botoșani cu cel al lui Florea din jocul cu Chindia… despre ce vorbim? Se compară așa ceva,” a mai declarat Cârțu pentru FANATIK.

Președintele Științei a mai adăugat că Mihai Stoica doar își apără interesele: „Eu nu comentez ce zice Meme, își apără interesele lui, nu asta este problema! Sunt intrigat de o asemenea decizie. Mi-a spart retina ceea ce am văzut.” 

ADVERTISEMENT

„O avem grea anul acesta. E foarte bine organizată această echipă. Va fi foarte greu cu FCSB-ul”, a mai adăugat Sorin Cârțu.

Legat de decizia lui Sebastian Colțescu, fostul arbitru Ion Crăciunescu a spus la DigiSport că nu se impunea o lovitură de la 11 metri: „Eu nu văd niciun contact. Dacă jucătorul cu numărul 21 de la Mediaș îl atinge pe cel de la FCSB, reacția acestuia din urmă trebuie să fie alta. Jucătorul de la FCSB trece de adversar, apoi cade. Eu nu văd niciun contact! Te poți păcăli ca arbitru la o asemenea fază. A fost un arbitraj foarte bun până la această fază.”

Mihai Stoica este sigur că arbitrul a procedat corect: „Dacă e contact, e lovitură liberă. Dacă e în interiorul suprafeței de pedeapsă, e penalty. C-așa-i în fotbal,” a fost reacția managerului clubului lui Gigi Becali.


  • (P) Cota BETANO pentru Progresul Spartac – Universitatea Craiova: 3,90 este cota pentru „X pauză/2 final“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT