Fotbal intern

Sorin Cârțu: „Bergodi mai bine vine cu mașina ca să câștige două, trei zile de carantină, adică de antrenamente cu echipa” + Părerea sa acidă despre restricțiile impuse fotbalului. Exclusiv

08.05.2020 | 17:58
Sorin Cartu Bergodi mai bine vine cu masina ca sa castige doua trei zile de carantina adica de antrenamente cu echipa  Parerea sa acida despre restrictiile impuse fotbalului Exclusiv
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a fost principalul susținător al alegerii lui Cristiano Bergodi ca antrenor în Bănie. FANATIK l-a contactat pe președintele Universității Craiova și a aflat părerea lui „Sorinacio” despre mai multe aspecte ale momentului prezent, nu numai „local”, ci și în tot fotbalul românesc.

Sorin Cârțu crede că Cristiano Bergodi ar veni mai repede cu mașina decât cu avionul și ar câștiga astfel două, trei zile de antrenamente cu echipa

Domnule Cârțu, care este prima calitate pentru care l-ați susținut pe Cristiano Bergodi să fie numit antrenor la Universitatea Craiova?

ADVERTISEMENT

– Principala lui calitate pentru mine este… calitatea lui de antrenor. Cristiano Bergodi este un antrenor foarte bun.

N-am niciun fel de parti-prís cu el, vreo prietenie, nici amiciție, în perioadele în care a antrenat în România și eram și eu antrenor, ne-am întâlnit de multe ori, întotdeauna mi-a plăcut cum jucau echipele lui, erau bine așezate pe teren, cu un joc organizat, asta am observat eu, am simțit pe pielea mea, ca să spun așa.

ADVERTISEMENT

Rezultatele lui poate n-au fost dintre cele mai bune, dar rezultatele depind și de jucătorii pe care îi ai, nu mai vorbesc de jucătorii de excepție pe care îi ai sau nu îi ai, și el n-a avut parte tot timpul de așa ceva.

„Antrenorul Bergodi merită mai mult decât o caracterizare după ultima perioadă de la Voluntari”

Bine, dar la Voluntari…

– Stați așa… Nu trebuie să ne uităm… să-l caracterizăm după ultimul sezon de la Voluntari, ar fi avut altă imagine dacă ar fi avut jucătorii din returul trecut sau jucătorii pe care i-a vrut el.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Bergodi merită mai mult decât o caracterizare după ultima perioadă de la Voluntari. Craiova este mult peste ce a avut el la Voluntari, Craiova are cu totul alte posibilități.

Pe ce perioadă a semnat Cristiano Bergodi cu Universitatea Craiova?

– Ca să fie clar, că am văzut diferite perioade în presă, Cristiano Bergodi a semnat pe porțiunea asta care a mai rămas de jucat din acest play-off plus încă un an, în care obiectivul lui sunt preliminarii europene.

ADVERTISEMENT

Vine cu un singur antrenor secund, nu l-am cunoscut, restul are aici tot ce-i trebuie pentru completarea conducerii tehnice, tot ce a avut și Papură, tot ce a avut și Pițurcă, un staff capabil.

Nu a fost nici cea mai mică tentație pentru președintele Cârțu să redevină antrenorul Cârțu?

– Nu, nu a fost, nici un moment, nici cea mai mică tentație pentru președintele Cârțu să redevină antrenorul Cârțu! Pentru că președintele Cârțu nu mai are vigoarea băncii tehnice așa cum o avea antrenorul Cârțu, entuziasmul și puterea de muncă pe care le avea antrenorul Cârțu. Președintele Cârțu a îmbătrânit… Nu vedeți cum ne trec ăștia la 65 de ani în sectorul de risc, precauții, prejudicii? (râde, dar nu e râsul lui…)

Punctul de vedere al „insului Sorin Cârțu” desprre restricțiile din fotbal

Când vine Cristiano Bergodi la Craiova?

– Acum, cât de repede, trebuie să intre în carantină cât mai repede. Dacă ar veni cu mașina ar fi mai bine, din punctul meu de vedere, ar mai câștiga vreo două, trei zile din carantină, ceea ce înseamnă două, trei zile în plus de antrenamente cu echipa după cele două săptămâni de carantină. Dacă ar pleca mâine, ar ajunge duminică și pe 24 mai ar fi pe teren.

Dacă așteaptă la avion, abia pe marți am înțeles că ar avea ceva, o cursă prin Lisabona pentru România, ar trebui să ajungă întâi la București, că aeroportul din Craiova este închis în momentul ăsta, nu primește avioane civile, deși când s-a plecat la sparanghel, în Germania, s-a plecat și d-aicea… Că așa e la noi, pentru anumite zone da, pentru anumite zone nu, unii au voie, alții n-au voie…

Cum nu înțeleg precauțiile și restricțiile ăștea la fotbal, care se joacă în aer liber și este practicat de atleți, sportivi bine antrenați și cu sisteme imunitare puternice, că altfel n-ar avea ce să caute la fotbal. Ia coronavirus, e pozitiv, ai medicamentație, îi dai, organismul lui de sportiv trebuie să-l bată pe virus, că altfel, repet, n-are ce să caute la fotbal.

Dar regulile sunt făcute de oameni care n-au nicio treabă cu sportul sau, dacă au jucat fotbal, au dat pe lângă minge, n-au avut nicio calitate din asta atletică.

Nu este punctul de vedere al președintelui Universității Craiova, este punctul de vedere al fostului fotbalist Cârțu, fostului antrenor Cârțu, deci nu este punctul de vedere al clubului, este punctul de vedere al insului Sorin Cârțu.

Venirea lui Cristiano Bergodi la Universitatea Craiova poate fi un motiv în plus pentru Mirko Pigliacelli să revină și el la echipă?

– Dar ce motive ar avea Pigliacelli să nu se întoarcă? Am văzut că s-a scris că nu știu ce, că nu știu unde, sunt numai prostii, nimic adevărat.

Mirko nu are nicio problemă să revină, așteaptă și el eliberarea din izolarea la domciliu ca să vină la Craiova, îl așteptăm la reluarea antrenamentelor când ne-or lăsa autoritățile.

  • 10.000 de euro pe lună este salariul pe care îl va lua Cristiano Bergodi la Universitatea Craiova
  • 7 echipe a antrenat Cristiano Bergodi în România: FC Național, CFR Cluj, Rapid, Poli Iași, FCSB, ASA Târgu Mureș și FC Voluntari
  • 56 de ani va împlini Cristiano Bergodi pe 14 octombrie 2020
  • 65 de ani va împlini Sorin Cârțu pe 12 noiembrie 2020
ADVERTISEMENT