Fotbal intern

Sorin Cârţu confirmă informaţia Fanatik: “Bancu trebuie lăsat să plece la PSV Eindhoven”

05.07.2018 | 19:57
Sorin Cartu confirma informatia Fanatik Bancu trebuie lasat sa plece la PSV Eindhoven

Fostul antrenor al Craiovei, Sorin Cârţu, a vorbit despre informaţia oferită în exclusivitate de FANATIK.RO, prin care anunţam că Nicuşor Bancu are o ofertă de la unul dintre granzii Olandei, PSV Eindhoven.

“Cum este şi situaţia lui Bancu. După mine, ar fi o mare nedreptate dacă ar opri copilul ăsta, şi salariul pe care l-ar avea la PSV, si banii care ar fi bine şi pentru club. Ar fi un mare păcat să îl ţii, având în vedere ce i s-a întâmplat”, a spus fostul antrenor al Craiovei, cu referire la accidentările pe care le-a suferit Nicuşor Bancu.

Cât despre posibilitatea ca transferul să se facă, Cârţu a spus că cele două cluburi sunt: “Deocamdată, da, în expectativă. Nici nu s-au bătut foarte clar cei de la PSV, dar nici Craiova nu ar zice nu aşa foarte tare. Ar fi păcat dacă s-ar ivi această posibilitate, pentru mine Bancu ar fi aşa, materialul cel mai bun de export şi nimeni nu s-ar înşela în situaţia în care l-ar transfera. E cea mai buna extremă din România, la ora actuală. Acum un an şi jumătate nu făcea niciun ban, având în vedere accidentul ăla groaznic pe care l-a avut, ăsta chiar a dat pentru echipa asta şi a făcut sacrificiu”, a declarat Sorin Cârţu pentru Telekom Sport.

Bancu la PSV Eindhoven ar fi încă o lovitură dată de Craiova

Bancu la PSV Eindhoven nu ar fi ultimul transfer reuşit de CS U Craiova în această vară. Câştigătoarea Cupei României a primit 4,6 milioane de euro pentru Alex Băluţă şi Vlad Screciu, vânduţi la Slavia Praga şi Genk. Totodată, şi Gustavo ar putea pleca în liga a doua din China, în schimbul a 800.000 de euro.

Nicuşor Bancu este cel mai vechi jucător din lotul lui U Craiova. Omul de banda stângă a fost colegul de cameră a lui Alex Băluţă în ultimele sezoane din Bănie şi a anunţat că abia aşteaptă să plece la iarnă: “Băluţă era şi colegul meu de cameră când intram în cantonamente, dar nu am ştiut că pleacă la Slavia Praga. Mă bucur pentru el, dar cred că a venit vremea ca la iarnă să plec şi eu de la Craiova. Am deja patru ani la această echipă şi cred că a venit timpul să joc şi eu într-un campionat mult mai puternic. Acum plec în cantonament cu Craiova şi vom vedea ce o să fie pe viitor”a spus Bancu, la plecarea lui Băluţă în Cehia.