Sport

Sorin Cârțu, critici după Universitatea Craiova – Rapid 0-1: „Adversarul ne sancționează pentru superficialitatea noastră”

Președintele oltenilor, Sorin Cârțu, s-a declarat dezamăgit de prestația jucătorilor, după înfrângerea suferită de Universitatea Craiova cu Rapid București, scor 0-1.
01.08.2022 | 09:42
Sorin Cartu critici dupa Universitatea Craiova  Rapid 01 Adversarul ne sanctioneaza pentru superficialitatea noastra
Sorin Cârțu, critici după Universitatea Craiova - Rapid 0-1: „Adversarul ne sancționează pentru superficialitatea noastră”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Susținută de aproximativ 17.000 de suporteri pe stadionul „Ion Oblemenco”, Universitatea Craiova a pierdut partida cu Rapid București, scor 0-1. La finalul meciului, Sorin Cârțu s-a arătat nemulțumit de evoluțiile „alb-albaștrilor” și de rezultatul obținut împotriva giuleștenilor.

Sorin Cârțu, concluzii după prima înfrângere a Universității Craiova: „Sunt chestii de organizare, disciplină tactică pe care trebuie să le ai”

Jucătorii Universității Craiova au ratat câteva ocazii importante în prima repriză a confruntării cu Rapid, Ante Roguljic fiind aproape să deschidă scorul pe stadionul „Ion Oblemenco”. Mijlocașul croat a lovit bara porții apărate de Horațiu Moldovan în minutul 15 al partidei.

ADVERTISEMENT

„Este o înfrângere dureroasă, care nu ne convine. Consider că este o înfrângere nemeritată, pentru că nu a fost un meci în care meritam să pierdem cele trei puncte. În joc se așteaptă greșelile, iar adversarul poate să le concretizeze. Prima repriză s-a terminat nemeritat la scorul 0-0”, a spus Sorin Cârțu.

„Puteam să avem un avantaj, poate chiar de două goluri, iar meciul ar fi avut altă desfășurare. Întotdeauna adversarul ne sancționează pentru superficialitatea noastră. Sunt niște momente care trebuie analizate, iar jucătorii cu experiență de la Universitatea Craiova trebuie să își tragă un semnal de alarmă”, a mai spus legenda „Șțiinței”.

ADVERTISEMENT

Președintele oltenilor este de părere că jucătorilor de la Universitatea Craiova le lipsește disciplina tactică. Sorin Cârțu a declarat că fotbaliștii cu experiență din lotul formației din Bănie trebuie să își pună amprenta pe stilul de joc al echipei.

„Sunt chestii de organizare, disciplină tactică pe care trebuie să le ai. Nu trebuie să îți impună antrenorul, pentru că avem jucători cu experiență , care trebuie să își pună amprenta pe ceea ce am spus. Jucători precum Papp, Găman, Vătăjelu și Bancu trebuie să își pună amprenta pe acest lucru și trebuie să transmită asta grupului”, a mărturisit oficialul oltenilor.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu: „Oboseala este clară, pentru că joci din patru în patru zile, dar știai de acest lucru și trebuie să iei măsurile adecvate”

Președintele Universității Craiova a declarat că a apărut o stare de oboseală în rândul jucătorilor Universității Craiova din cauza programului încărcat. Sorin Cârțu este de părere că Laszlo Balint trebuie să găsească o soluție, pentru ca fotbaliștii oltenilor să fie recuperați din punct de vedere fizic.

„Oboseală este normal să fie din cauza ritmului în care se joacă meciurile din competiția în care ești angrenat. Ai standardele pentru antrenamente și salarii ca să joci în competiții de acest fel. În Conference League s-a stabilit să joci din patru în patru zile, chiar dacă am început campionatul în această perioadă”, a declarat Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT

„Pentru asta ai luptat în campionatul trecut, să fi pe locul eligibil pentru Conference League. Este un program pe care îl știai de când s-a terminat campionatul trecut și ai făcut o strategie. Oboseala este clară, pentru că joci din patru în patru zile, dar știai de acest lucru și trebuie să iei măsurile adecvate”, a mărturisit președintele oltenilor.

Sorin Cârțu, laude la adresa lui Rivaldinho: „S-a implicat în niște combinații, iar jucătorii noștri nu au știut cum să răspundă”

Rivaldinho a debutat în tricoul Universității Craiova împotriva celor de la Rapid București, iar Sorin Cârțu s-a declarat surprins de evoluția sa. Atacantul brazilian l-a înlocuit pe Ante Roguljic în minutul 78 al confruntării de pe stadionul „Ion Oblemenco”.

„Domnul Rotaru a spus că pe lângă cei doi care au venit, Hanca și Rivaldinho, Universitatea Craiova va mai aduce cel puțin doi jucători. Odată cu intrarea lui Rivaldinho am văzut câteva momente de combinații. M-a surprins că un jucător care a jucat pentru prima data la Universitatea Craiova s-a implicat în niște combinații, iar jucătorii noștri nu au știut cum să răspundă”, a încheiat Sorin Cârțu.


  • (P) Cota BETANO pentru Zorya Luhansk – Universitatea Craiova: 1,70 este cota pentru ”sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT