Fotbal intern

Sorin Cârțu dă de pământ cu șefii fotbalului din România: ”E o premieră incredibilă”

01.05.2021 | 12:14
Sorin Cartu da de pamant cu sefii fotbalului din Romania E o premiera incredibila
ADVERTISEMENT

Președintele clubului Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, dă de pământ cu șefii fotbalului din România din cauza regulii U21 și a formatului în care se joacă actuala ediție din Liga 1.

Reacția oficialului oltean vine după ce Comitetul Executiv al FRF a decis ca regula U21 să nu se schimbe pentru sezonul următor, deși Răzvan Burleanu ar fi dorit să aplice o altă formulă.

ADVERTISEMENT

Începând din sezonul viitor, jucătorii eligibili pentru regula U21 trebuie să fie născuți după data de 1 ianuarie 2000, iar FANATIK a prezentat fotbaliștii de la cele mai importante formații din Liga 1 care se încadrează în această regulă.

Șefii fotbalului din România, criticați dur de Sorin Cârțu

Deși regula U21 nu a mai fost schimbată, în principal pentru că din sezonul viitor se va reveni la trei schimbări pe meci, președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, este nemulțumit de această regulă, și i-a criticat pe șefii fotbalului din România.

ADVERTISEMENT

”Eu am fost întotdeauna împotriva introducerii obligatorii a jucătorilor U21. Pentru mine, mi se pare că trebuie să-ți câștigi locul în echipă, indiferent de vârstă. Ăsta e pricipiul meu, ca orice loc trebuie câștigat”, a declarat Cârțu la Pro X.

”Eu în momentul în care am venit la Craiova erau șapte atacanți. Nu m-a băgat nimeni forțat. Și uite, că am crescut, și pe lângă mine, și alții. Eu cred că sunt unul dintre antrenorii care au promovat tineri în România, însă care au meritat”, a continuat oficialul oltenilor.

ADVERTISEMENT

Cârțu nu înțelege barajul pentru cupele europene

Sorin Cârțu este nemulțumit și de faptul că echipa de pe locul 3 în play-off va fi nevoită să joace un baraj pentru cupele europene cu învingătoareea play-out-ului: ”Cum poate un premiant să joace cu un corigent? Nu există așa ceva. Noi ne-am câștigat locul în play-off și la final trebuie să jucăm cu locul 7 din play-out, care nu a fost atât de bună ca noi.

E o premieră incredibilă, nu există așa ceva. Locul 3 în toată lumea e premiat. Dacă România termină pe 3 la Olimpiadă, jucătorii ăia sunt premiați pe viață. Nu e posibil să joci un baraj pentru cupele europene, după ce și-a câștigat locul 3 după 40 de meciuri jucate”.

ADVERTISEMENT

Cârțu i-a atras atenția lui Octavian Popescu, despre care spune că agravează situațiile, făcând referire la eliminarea pe care puștiul FCSB-ului a scos-o la duelul cu Bogdan Vătăjelu. Oficialul oltenilor consideră că la echipa Craiovei există unitate, dar și spirit de luptă, iar de acum vrea ca toți jucătorii să se concentreze doar pe meciurile lor, nu pe cele ale rivalelor la titlu.


  • (P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – Universitatea Craiova: 1,57 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: