Sport

Sorin Cârțu, deranjat de gestul lui Mirel Rădoi: „Nu mi-a plăcut ce i-a făcut lui Ivan! O să îi spun!””

Sorin Cârțu a fost nemulțumit de gestul lui Mirel Rădoi de la conferința de presă și a mărturisit că îi va atrage atenția.
10.10.2021 | 22:12
Sorin Cartu deranjat de gestul lui Mirel Radoi Nu mia placut ce ia facut lui Ivan O sa ii spun
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a făcut scandal la conferița de presă dinaintea meciului dintre România și Armenia din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022.

Lui Andrei Ivan i s-a reproșat că l-a scăpat din marcaj pe Thomas Muller la golul de 2-1 marcat de Germania în poarta României, ceea ce a declanșat o întreagă dezbatere despre cine a greșit la acea fază.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a fost „deranjat” de circul făcut de Mirel Rădoi la conferința de presă

Președintele Universității Craiova a comentat în direct la Digi Sport „incidentul” în care a fost implicat jucătorul „leilor”, Andrei Ivan și i-a luat apărarea jucătorului.

„Nu aș vrea să interpretați subiectiv ce spun, că este jucătorul nostru, dar ar trebui să se facă o diferențiere între o greșeală tactică și una tehnică. La el e o greșeală tehnică. El a respectat marcajul la Muller. Faptul că l-a pierdut pe drum e o greșeală tehnică”.

ADVERTISEMENT

Fostul mare antrenor consideră că aceeași situație a fost și în cauzul lui Cristi Manea care îl lasă pe Goretzka să trimită cu capul la Muller: „Așa și la Manea. La Manea, când sare la cap cu Goretzka, e tot o greșeală tehnică. A sărit ăla mai sus ca el. Așa putem să interpretăm și golul unu al Germaniei. Aia e execuția unui jucător de 50-60 de milioane. Putem să o punem în balanță cu situația lui Pușcaș. Pușcaș avea mai mult spațiu decat Gnabry”.

Sorin Cârțu e de părere că Mirel Rădoi putea evita să îl expună pe Andrei Ivan: „Nu trebuia adus acolo copilul”

Sorin Cârțu consideră că selecționerul echipei naționale a României ar fi trebuit să îl menajeze pe Andrei Ivan, mai ales că a avut un adversar direct extrem de valoros: „Și la Ianis, a vrut să i-o dea printre picioare lui Rudiger sau nu? Contează modul cum a gândit-o. Era într-o criză de spațiu acolo. Să luăm în calcul și adversarul pe care l-am avut. Te face să greșești.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu vrea să îl țină pe Muller, nimeni nu vrea să stea în spate tot meciul, dar adversarul te împinge. Nu mi-a plăcut situația și când o să vorbesc cu Mirel o să îi spun. Nu trebuia adus acolo copilul. Conferința e a antrenorului. Cum să nu îl crezi pe antrenorul echipei naționale?”.

Fostul mare jucător al Craiovei Maxim e de părere că nu a fost o greșeală tactică ale lui Mirel Rădoi: „Ivan a intrat înainte de Muller în teren. În comentariile pe care le-a făcut Mirel, ați văzut că i s-a transmis lui Andrei de pe margine să stea cu Muller, deci a fost o chestie de moment. Nu sunt greșeli nici ale antrenorului. E o greșeală tehnică. Se întâmplă când ai în față adversari superiori, de milioane”.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Mirel Rădoi despre faza la care Muller a înscris pentru 2-1: „El trebuia să-l marcheze pe Muller. Discuția se încheie aici”

Imediat după meci, Mirel Rădoi s-a contrat cu Mihai Mironică cu privire la golul primit de România în finalul meciului cu Germania: „Senzația a fost că el știa că nu trebuie să-l marcheze pe Muller” / ”Dacă știți mai bine…”, a fost schimbul de replici dintre cei doi.

Selecționerul și-a pierdut definitiv cumpătul după ce jurnalistul a continuat schimbul de replici: „Ivan nu l-a scăpat de sub priviri pe Muller la corner. Se uită la el în permanență și le face semn coechipierilor, să-l preia cineva. Am văzut o reluare, arată în permanență către Muller (Andrei Ivan – n.r.), cumva făcându-le semn coechipierlor: ’Băi, luați-l cineva în marcaj”, și a tranșat subiectul:

„Poate să facă semn, el trebuia să-l marcheze pe Muller. Discuția se încheie aici. Fiecare jucător când intră știe pe cine să marcheze. Dacă a arătat cu mâna altcuiva, trebuia să spună ’nu pot să-l marchez eu pe Muller, marchează-l tu, Rădoi’, și atunci lucrurile erau mai simple”.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,94 este cota pentru „ambele marchează” la meciul România – Armenia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT