Sport

Sorin Cârțu, despre cât de mult a afectat-o pandemia pe Universitatea Craiova: „A fost un dezastru!”

Sorin Cârțu (66 de ani), președintele Universității Craiova, a vorbit despre cât de mult a afectat-o pandemia de COVID-19 pe formația din Bănie, atât financiar, cât și sportiv.
28.01.2022 | 19:43
Sorin Cartu despre cat de mult a afectato pandemia pe Universitatea Craiova A fost un dezastru
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova este una dintre cele mai iubite echipe din Liga 1, dovadă fiind numărul mare de microbiști care susțin formația alb-albastră. Însă, în ultimii ani, din cauza pandemiei, gruparea olteană nu s-a mai putut bucura de tribunele pline, cu suporteri, ale stadionului „Ion Oblemenco”.

Sorin Cârțu, despre cât de mult a afectat-o pandemia pe Universitatea Craiova

Președintele oltenilor susține că Universitatea Craiova a fost grav afectată, atât financiar, cât și sportiv, de lipsa fanilor pe stadioane.

ADVERTISEMENT

„Din punct de vedere financiar a fost un dezastru! Toată lumea știe că o parte importantă din bugetului clubului era asigurată din vânzare biletelor și a abonamentelor. Cei care-și cumpărau regulat abonament nu au mai făcut-o de frica eventualelor restricții. Bilete nu s-au vândut pentru că a fost interzis accesul suporterilor, iar acum avem voie doar cu 30 la sută din capacitatea stadionului.

A fost și este în continuare greu și din punct de vedere sportiv. Universitatea Craiova a avut tot timpul un public extraordinar, care ținea echipa în priză, o motiva, o ridica la nevoie și o împingea spre poarta adversă. Lipsa suporterilor a devenit un avantaj pentru adversarii noștri. În plus, mai este și rana neînchisă a acelui meci decisiv cu CFR Cluj, din finalul campionatului trecut. În alte condiții, cu suporterii lângă noi, poate se termina altfel, cine poate ști?!”, a declarat Sorin Cârțu, pentru Buletinul informativ al LPF.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu: „Primul obiectiv este calificarea în play-off!”

Totodată, Sorin Cârțu consideră că, în acest sezon, Universitatea Craiova nu mai are nicio șansă la titlu și că cel mai important obiectiv, la momentul actual, este calificarea în play-off.

„Primul obiectiv este calificarea în play-off, un loc de cupă europeană la final și Cupa României, bineînțeles. Acestea sunt obiectivele realiste. La începutul sezonului ne gândeam la titlu, dar acum ne este mai greu să mai vorbim despre asta. Eu, ca o părere personală, nu cred că se mai poate câștiga acest campionat. Dar, vorba aceea, niciodată să nu spui niciodată.

ADVERTISEMENT

Mai ales la fotbal! Am bătut pe Rapid, pentru că am început bine anul și trebuie să-l continuăm în același stil. Victoriile trebuiesc legate de alte rezultate pozitive. Au fost foarte mult puncte pierdute aiurea!

Contrar cursului jocului, pe neatenție, lipsă de concentrare sau greșeală individuală. Au fost meciuri pe care le-am dominat, în care am avut o exprimare superioară adversarului, dar pe care, paradoxal, nu le-am câștigat. Multe, prea multe asemenea momente au fost spre finalul anului trecut, nu-mi vine nici acum să cred!”, a mai spus Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT

În prezent, Universitatea Craiova se află pe locul 5 din Casa Pariurilor Liga 1, cu 35 de puncte obținute după 22 de meciuri jucate.

Sorin Cârțu: „Boala este păcătoasă, lasă urmări!”

Fostul mare fotbalist mai spune că, în acest moment, toți jucătorii Universității Craiova s-au vindecat de COVID-19, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

„Toată lumea e OK acum, slavă Domnului!

Bine, nu mai avem niciun pozitiv în club, dar boala este păcătoasă, lasă urmări. Va mai dura ceva timp până ce fotbaliștii, care au fost atinși de virus, vor reveni sută la sută la capacitatea fizică de dinaintea bolii. Trebuie să avem răbdare cu ei, boala aceasta afectează disponibilitatea la efort și după ce a fost învinsă de tratamentele medicale”, a adăugat Sorin Cârțu.

Sorin Cârțu: „Va face o treabă bună!”

În încheiere, Sorin Cârțu s-a arătat entuziasmat de numirea lui Edi Iordănescu pe postul de selecționer al naționalei României. Acesta are încredere că Iordănescu Jr. va face treabă bună la „cârma” primei reprezentative.

„Mă bucur că s-a terminat telenovela alegerii selecționerului. A venit un antrenor tânăr, care a arătat, mai ales în ultima vreme, că e citit, preocupat de meseria lui. Sunt convins că va face o treabă bună pentru că este pasionat de ceea ce face. Bine, aici mai intervin și alți factori, care nu mai țin de el. În primul rând, forma sportivă a jucătorilor la echipele de club este cea mai importantă. Sper să aibă noroc, România își dorește un turneu final”, a încheiat Sorin Cârțu.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – CFR Cluj: 1,55 este cota pentru „șansă dublă 1X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT