Fotbal intern

Sorin Cârțu, despre contribuția cluburilor la implementarea VAR: „Arbitrii trebuie ajutați”

12.03.2021 | 10:05
Sorin Cartu despre contributia cluburilor la implementarea VAR Arbitrii trebuie ajutati
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a anunțat că responsabilitatea implementării sistemului VAR revine Federației Române de Fotbal, fără ca formațiile din Liga 1 să fie forțate să ajute cu bani.

În același timp, oficialul Universității Craiova crede că sistemul de arbitraj video trebuie neapărat să fie implementat și în România, în contextul tot mai multor greșeli comise de arbitri.

ADVERTISEMENT

Astfel, după Mihai Rotaru, și președintele Universității Craiova a confirmat că gruparea din Bănie nu este dispusă la vreun compromis financiar în vederea implementării VAR în Liga 1.

Sorin Cârțu, despre contribuția cluburilor la implementarea VAR: „Nu poți cere bani!”

Voce foarte critică la adresa arbitrilor, Sorin Cârțu susține ideea implementării sistemului de arbitraj video în Liga 1, dar consideră că această responsabilitate ar trebui să fie asumată exclusiv de FRF.

ADVERTISEMENT

„Nu mi se pare normal ca cluburile să dea bani pentru instructajul arbitrilor. Nu poţi să ceri bani de la cluburi, cât timp cei din arbitraj ţin de FRF. Orice sumă de bani pe care o dai într-o parte unde nu ţine de tine, nu e bine.

Cluburile nu au cum să dea bani pentru instructaj şi nici nu mi se pare normal. Cluburile să vină cu plăţi pentru cei care stau în camera VAR şi aşa mai departe”, a spus Cârțu pentru Looksport.

ADVERTISEMENT

Ce spune despre erorile arbitrilor: „Ierarhizarea a fost influențată”

Președintele Universității Craiova a explicat și de ce susține utilizarea VAR-ului. El nu crede că arbitrii greșesc intenționat, dar este de părere că erorile lor ar putea fi stopate cu ajutorul tehnologiei.

Cârțu acuză că greșelile arbitrilor au influențat clasamentul Ligii 1 și că România trebuie să se alinieze standardelor din marile campionate și competiții continentale ale Europei.

ADVERTISEMENT

„Eu nu susţin ideea că greşelile au fost intenţionate, dar ierarhizarea a fost influenaţată de arbitraj. Noi vrem ca arbitrii să fie ajutaţi. În toată lumea se întâmplă acest lucru, indiferent că e vorba de campionate sau de întrecerile europene – Liga Campionilor sau Liga Europa.

Care e problema să se oprească meciul şi să se verifice?Cei care sunt acolo, în camera VAR, se uită şi îl anunţă pe central că trebuie să se uite la o fază”, a încheiat președintele oltenilor.


  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan – U Craiova: 1,95 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT