Sport

Sorin Cârțu, despre modificarea regulii U21: „E un compromis care ajută!” Pentru ce laudă FRF. Exclusiv

Sorin Cârțu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre modificarea regulii U21: „E un compromis care ajută, dar e forțată și așa.”
28.06.2021 | 15:19
Sorin Cartu despre modificarea regulii U21 E un compromis care ajuta Pentru ce lauda FRF Exclusiv
ADVERTISEMENT

Președintele Universității Craiova a comenta ultimele decizii ale Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal. Cârțu a lăudat inițiativa legată de investițiile cluburilor  în academiile de fotbal din țară, dar spune că ar trebui să existe controale ca acestea să fie respectate.

Oltenii sunt în așteptarea primelor meciuri oficiale. Primul va avea loc pe 10 iulie, în Supercupa României. Craiova va da piept cu CFR Cluj pentru primul trofeu al sezonului, iar partida va avea loc pe „Arena Națională”.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a vorbit despre modificarea regulii U21 în Liga 1: „E un compromis care ajută cât de cât”

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat modificarea regulii U21. Astfel, cluburile din Liga 1 nu vor mai fi obligate să folosească doi jucători sub 21 de ani în echipa de start.

Unul dintre oamenii care a fost vehement la adresa deciziilor forului condus de Răzvan Burleanu legate de această normă a fost Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist al Științei a acceptat să vorbească în exclusivitate pentru FANATIK despre noile modificări legate de regula U21: „E forțată și așa, dar e bine că s-a schimbat. Eu am acest principiu de concurență, de meritocrație. Nu contează ce vârstă ai, oricum joci dacă ești un fotbalist bun și meriți. 

E un compromis care s-a făcut, dar acesta ajută cât de cât și mă bucură că măcar nu mai există regula cu doi jucători U21 intrați în teren. Eu am promovat jucători tineri în cariera mea,” a declarat Cârțu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Laude pentru decizia FRF care un plafon financiar minim de investiții în propria academie în următorii 3 ani: „Din bugetul Craiovei de 7-8 milioane dăm mai mult de limita impusă”

Pe lângă modificarea menționată anterior, oficialii Federali au impus un plafon financiar minim de investiție în propriile academii de fotbal ale cluburilor: „din 2022, sezonul care începe vara viitoare, minimum 5% din venituri, din 2023 procentul crește la 6,5%, iar din 2024 procentul să ajungă la 7,5%,” stă scris în comunicatul emis de FRF.

Sorin Cârțu a lăudat inițiativa: „Vreau să spun că FRF a făcut bine când a impus un plafon minim de investiție în academii. Trebuie să investim în centrele de juniori. E mai bine să meargă pe ideea asta, decât să slăbească spectacolul prin impunerea de jucători U21 în teren.

ADVERTISEMENT

Mi-a plăcut aici decizia FRF, dar trebuie să se facă controale, adică să verifice dacă se respectă lucrurile astea. La Universitatea Craiova nu există probleme de acest fel. Din bugetul de 7-8 milioane de euro, eu vă spun că se investesc în juniori mai mult decât acel plafon minim impus  de Federație.”

Pe 10 iulie, Universitatea Craiova va lupta pentru prima Supercupă din istorie, iar partida cu CFR Cluj va avea loc pe „Arena Națională” din București. Legat de locul de desfășurare, Sorin Cârțu a spus pentru FANATIK:

„Nu comentez ce a decis FRF legat de locul unde se joacă. Știu că era Târgu Jiu pe listă, dar văd că se joacă la București. S-au făcut niște investiții frumoase în anumite zone din țară, așa cum e Târgu Jiu, puteai să joci fără probleme acolo, dar asta e.”

  • 50% din capacitatea „Arenei Naționale” va putea fi ocupată de fani la Supercupa României
  • 0 Supercupe are Universitatea Craiova, în timp ce CFR Cluj deține 4 trofee de acest fel

  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 5,50. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT