Fotbal intern

Sorin Cârțu îndeamnă la calm, după ce U Craiova a început play-off-ul cu un egal: „Nu trebuie intrat în stres!” Exclusiv

18.04.2021 | 14:30
Sorin Cartu indeamna la calm dupa ce U Craiova a inceput playofful cu un egal Nu trebuie intrat in stres Exclusiv
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a început cu un egal play-off-ul din actuala stagiune a Ligii 1, însă oltenii nu fac o tragedie și speră în continuare la titlu. Sorin Cârțu, președintele grupării din Bănie, a oferit o reacție în exclusivitate pentru FANATIK după prima bătălie a Științei. 

Trupa lui Marinos Ouzounidis a remizat „alb” cu Sepsi, iar „alb-albaștrii” au ajuns la trei meciuri consecutive în campionat în care nu marchează. Chiar dacă a rezolvat problema defensivei și a făcut-o chiar cea mai bună din Liga 1, tehnicianul grec are acum nevoie să lucreze cu jucătorii din față.

ADVERTISEMENT

Totuși, lipsa de eficacitate în fața porții este și din cauza accidentărilor. Astfel, în ultimele zile, Craiova i-a mai pierdut pe Elvir Koljic, atacantul care abia revenea după o accidentare, și pe Ștefan Baiaram, lovit de către un jucător advers în partida cu Sepsi. FANATIK a oferit primele detalii despre starea de sănătate a jucătorului de doar 18 ani. 

Universitatea Craiova, doar egal cu Sepsi, dar Cârțu e calm: „Mai sunt multe meciuri până la finalul campionatului”

Mulți nervi au fost în timpul meciului dintre Universitatea Craiova și Sepsi Sf. Gheorghe. Baiaram a fost „rupt” de Nouvier încă din startul meciului, iar toată partida a fost sub semnul unei tensiuni între jucători. Totuși, niciuna dintre echipe nu a reușit să se detașeze pe tabela de marcaj. Oltenii ar fi putut da lovitura în finalul jocului, însă mingea nu a vrut să intre, astfel că cele două formații au fost nevoite să se mulțumească doar cu un punct.

ADVERTISEMENT

Cu un gând clar la campionat, Craiova ar fi avut nevoie de o victorie pentru a fi mai aproape de FCSB și CFR Cluj. Totuși, Sorin Cârțu, președintele Științei, a declarat pentru FANATIK că nu se poate face o tragedie după această remiză: „Au mai fost și anumite momente, care, cu puțină șansă, puteau să fie gol, dar asta este. În orice caz, nu trebuie intrat în nu știu ce stres, deocamdată. Mai sunt meciuri și v-am zis că niciun meci nu seamănă cu altul. 

„Este clar că meciurile în play-off sunt mai grele. Consider că Sepsi a făcut o partidă bună din punct de vedere defensiv, au închis toate culoarele și, cu siguranță, s-au găsit mai puține posibilități de finalizare. Vom vedea ce se va întâmpla la meciurile următoare,” a mai spus legendarul jucător al Craiovei.

ADVERTISEMENT

Oltenii nu renunță la marele vis: „Cum să nu credem în șansele la campionat?!”

Cu 30 de puncte acumulate, Universitatea Craiova este la două puncte în spatele CFR-ului și la trei sub FCSB, însă „juveții” au un meci în plus față de contracandidatele la titlu. Sorin Cârțu crede în șansele echipei la campionat și la câștigarea Cupei României, dar pentru acest lucru este nevoie de victorii:

„Cum să nu credem în șansele la campionat? A trecut doar un meci. Nu s-a făcut gaură în cer că nu am câștigat meciul cu Sepsi. Trebuie să vedem și ce vor face celelalte echipe. Mai sunt multe jocuri până la finalul campionatului. Sunt nouă meciuri și 27 de puncte puse în joc, ne jucăm șansa. Nu seamănă niciun meci unul cu altul. Pentru obiectivul nostru final, ne trebuie niște victorii, dar o să vină și ele, probabil. Nu a fost să fie aseară, cu Sepsi”.

ADVERTISEMENT

Legat de problemele medicale prin care trec mai mulți fotbaliști ai echipei, Cârțu a declarat că staff-ul medical este în măsură să dea date exacte pentru revenirea jucătorilor pe teren: „Sunt informații pe care vi le pot spune doctorii echipei. Ei sunt oamenii care știu exact timpul de care are nevoie un jucător ca să își revină.”

  • 0-0 a fost scorul ultimelor trei meciuri jucate de Universitatea Craiova în Liga 1
  • 9 meciuri mai are Știința de disputat în acest play-off
  • 30 de ani au trecut de la ultimul titlu cucerit de craioveni

  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – U Craiova: 2,25 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

     

ADVERTISEMENT
Tags: