Sport

Sorin Cârțu îi critică dur pe jucătorii Universității Craiova după eșecul cu FCSB: „Nu putem spera la campionat cu 7 înfrângeri”

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, e deranjat că elevii lui Laurențiu Reghecampf tratează cu superficialitate fazele fixe și crede că titlul este un obiectiv compromis.
29.11.2021 | 09:01
Sorin Cartu ii critica dur pe jucatorii Universitatii Craiova dupa esecul cu FCSB Nu putem spera la campionat cu 7 infrangeri
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a fost învinsă cu 3-2 de FCSB, duminică, în cel mai interesant meci al etapei a 17-a a Ligii 1, golul victoriei fiind marcat de Cordea în minutul 90+1. În urma acestui rezultat, echipa olteană a coborât pe locul 4 în clasament, fiind la 14 puncte de liderul CFR Cluj, care joacă luni, de la ora 20.30, pe teren propriu, cu Academica Clinceni.

Sorin Cârțu nu a înțeles foarte multe din prima repriză a meciului cu FCSB

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, nu a avut milă de jucătorii olteni la finalul partidei cu FCSB, dar nu și-a îndreptat tirul spre cineva anume.

ADVERTISEMENT

Din prima repriză nu am înțeles foarte multe. A fost bizară. Nu intru în detalii dacă s-a greșit. Dacă altfel trebuia făcută formația e problema lui Reghecampf. Repriza a doua a fost foarte bună. Cam așa ar trebui să se joace.

Altfel, avem probleme cu interpretarea fazelor fixe. Am pierdut pe trei faze fixe. În primul moment trecem de ea și apoi vine momentul doi pe care îl tratăm superficial.

ADVERTISEMENT

La primul gol a fost o intervenție defectuoasă a portarului. Nu ai voie să subapreciezi marcajul la jucători. E inadmisibil. La golul doi, am făcut o linie în fața mingii. Asta e problema.

Sorin Cîrțu consideră că nu se poate spera la titlu cu 7 eșecuri în 17 etape

Trebuie să interpretăm altcumva aceste momente și situația va fi alta. E supărător că am pierdut. Când pierzi sau câștigi în minutul 90, e vorba de șansă. Eu am spus-o și după partida cu FC Argeș. Șase înfrângeri sunt foarte multe pentru o echipă care vrea titlul.

ADVERTISEMENT

Acum sunt șapte. Nu putem spera la campionat cu 7 înfrângeri. Orice e posibil în fotbal dacă se întâmplă ce s-a întâmplat astăzi. Repriza a doua mi-a plăcut. A fost poate una dintre cele mai bune.”

Sorin Cîrțu susține că faultul de dinaintea golului victoriei FCSB este acordat aiurea

„Totul a culminat cu superficialitatea asta. Faultul de dinaintea golului e acordat aiurea. E aroganța asta a lui. Feșnic trebuie să iasă cumva în evidență. Nu mă apuc să îmi caracterizez jucătorii la televizor.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere nu trebuie abandonat nimic. Si CFR-ului i se poate întâmpla. Dacă s-ar fi întors rezultatul astăzi, nu ar fi mirat pe nimeni la modul în care s-a desfășurat repriza a doua”, a declarat Sorin Cârțu la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Sorin Cîrțu, nemulțumit că echipa din Bănie pierde puncte prea ușor

Președintele Universității își manifestase nemulțumirea și după meciul din etapa precedentă, pierdut cu 3-2, în deplasare, în fața lui FC Argeș. „E ceva… Nici astăzi nu mi-am revenit. Nu se poate să îți bați joc de un asemenea meci și nu e primul.

E imposibil să înțeleg cum după două săptămâni de pregătire luăm două cartonașe în câteva minute. Îmi e imposibil că cineva poate să intre cu o asemenea deconectare, cu asemenea mentalitate și să strice absolut tot.

Nu ai voie, mă! Ai un obiectiv ca al nostru și faci asta? Nu ai cum să pierzi asemenea puncte, pierdem foarte, foarte ușor. Stilul ăsta al lor de a încerca să contruiască din orice minge. Nu i se întâmplă doar lui Screciu. Văd asta la foarte multe meciuri.

Nu mai există ca fundașul central să degajeze un balon într-o situație dificilă. Trebuie neapărat să o pună, să o dea la portar. Toți vor să joace ca fotbaliștii lui Guardiola. Nu se poate să construiești din orice balon”, declara el.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – U Craiova: 1,47 este cota pentru „peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: