ADVERTISEMENT
Sport

Sorin Cârțu nu concepe ca Universitatea Craiova – CFR Cluj să se joace fără spectatori: „Treci și dai comandă!”

Autor: Bogdan Ciutacu | 14.05.2021 | 09:27
Sorin Cârțu nu concepe ca Universitatea Craiova - CFR Cluj să se joace fără spectatori: „Treci și dai comandă!”
Sorin Cartu nici nu concepe ca Universitatea Craiova - CFR Cluj sa se joace fara spectatori: „Treci si dai comanda!”

Sorin Cârțu, președinte Universității Craiova, vrea cu orice preț ca suporterii olteni să poată fi prezenți pe stadion la derby-ul cu CFR Cluj, care va avea loc pe 15 mai, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că din acest weekend restricțiile anti COVID-19 se vor relaxa, iar suporterii vor putea ocupa 25% din capacitatea stadioanelor.

Federația Română de Fotbal a reacționat de asemenea după acest anunț și a explicat că va fi o problemă de organizare pentru cluburile gazdă.

Sorin Cârțu pune presiune pe cei din club: „Trebuie să reacționăm imediat!”

Sorin Cârțu sună mobilizarea în Bănie și declară că Univesitatea Craiova va face tot posibilul ca la meciul cu CFR Cluj să poată participa spectatori și aruncă mănușa în curtea FRF: „Trebuie un protocol pe care să-l stabilească Federația, să se miște repede! Pentru că de un an jumate stăm. Noi suntem pregătiți, așteptăm protocolul. Probabil că protocolul, care e la Cupă (n.r. Cupa României), trebuie să fie și aici”, a spus președintele oltenilor conform ProSport.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al Craiovei Maxima și actual oficial al „leilor” a fost extrem de încântat de anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis și speră că suporterii vor putea reveni pe stadion după un an și jumătate: „Este bine venită. Îi așteptăm (n.r. pe suporteri). E normal să se întâmple treaba asta. Așa e normal (n.r. să fie spectatori la meciul cu CFR). După anunțul pe care l-a dat președintele, trebuie să reacționăm imediat”, a fost reacția promptă a acestuia.

Cârțu pune și mai multă presiune pe FRF și consideră că Universitatea Craiova ar trebui deja să primească un răspuns oficial din partea federației în cursul zilei de mâine, pentru a putea scoate la vânzare biletele: „Mâine, trebuie răspunsul! Faci în seara asta, pentru că președintele a făcut astăzi anunțul. Treci și dai comandă. Și ți-o rezolvi!”, a fost concluzia oficialului alb-albaștrilor.

Mihai Stoichiță e circumspect: „Există multe semne de întrebare”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, nu este însă la fel de entuziasmat și e de părere că nu e foarte ușor de gestionat atât de repede o astfel de decizie și va fi problemă de organizare, datorită timpului foarte scurt pe care cluburile le au la dispoziție: „Va fi o problemă de organizare, există multe semne de întrebare, e o situație nouă, dar sper ca cei care se ocupă de asta să fie abili și să știe cum să gestioneze situația”, a mai spus acesta pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Stoichiță arogă meritele federației care a făcut lobby masiv în ultimul timp pentru ca suporterii să revină pe stadioanele din România, la un an și ceva distanță de ultimul meci cu spectactori: „Este îmbucurător că toate demersurile făcute de către FRF reușesc să aducă din nou oamenii pe stadion. Acum, trebuie să fim raționali și să nu cădem în extrema cealaltă să credem că am scăpat de probleme”, rămâne cu picioarele pe pământ fostul antrenor.

„Semnalul către o normalitate după care tânjim de un an și ceva trebuie dat de către lege. Acest prim pas, chiar dacă e mic, să fie pasul care să ducă încet-încet către 100%”, a mai spus Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

Finala Cupei României se va desfășura în mod sigur cu spectatori

Finala Cupei României dintre Universitatea Craiova și Astra Giurgiu are cele mai mari șanse să se desfășoare cu spectatori, iar nu mai puțin de 7.500 de suporteri olteni ar putea fi prezenți pe stadionul „Ilie Oană” la o capacitate maximă ocupată de 50 la sută.

La meci și-a anunțat prezența și primul ministru, Florin Câțu, fan al Universității Craiova, care a declarat încântat despre această ocazie: „Este un eveniment în care vom avea spectatori. Sper să ajung şi eu la finala Cupei României. Joacă Craiova, aşa că s-ar putea să fiu şi eu acolo. Deci, o zi importantă, 22 mai: Guvernul în stradă şi seara avem Cupa României. Este primul eveniment sportiv la care vrem să avem spectatori, după această perioadă, şi pe care nu aş vrea să îl ratez”, a declarat șeful Executivului.

ADVERTISEMENT

Ultimul meci de fotbal din România desfășurat cu spectatori a fost cel dintre Rapid și Reșița, pe data de 8 martie 2020, pe stadionul Giulești, din Capitală. La meciul din etapa a 24-a a Ligii a doua au participat aproximativ 3000 de rapidiști.


CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!