Sport

Sorin Cârțu nu crede în șansele Universității Craiova la titlu: „Finala e deja stabilită! FCSB și CFR au adversare cărora le curge sânge din nas!”. Exclusiv

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, după ce echipa lui Laurențiu Reghecampf a învins-o pe FC Voluntari, 1-0.
01.05.2022 | 14:27
Sorin Cartu nu crede in sansele Universitatii Craiova la titlu Finala e deja stabilita FCSB si CFR au adversare carora le curge sange din nas Exclusiv
Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, după ce echipa lui Laurențiu Reghecampf a învins-o pe FC Voluntari, 1-0
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova s-a impus în fața celor de la FC Voluntari, scor 1-0, în etapa a 7-a din play-off-ul Ligii 1. Unicul gol al partidei a fost marcat de Ștefan Baiaram, în minutul 7.

Sorin Cârțu nu crede în șansele Universității Craiova la titlu

Oficialul din Bănie susține că nu mai crede în șansele Universității Craiova de a câștiga titlul, chiar dacă formația olteană a înregistrat cinci victorii consecutive în play-off.

ADVERTISEMENT

Totodată, Sorin Cârțu s-a declarat indignat de faptul că, în spațiul public, se vehiculează ideea că partida FCSB – CFR Cluj, din ultima etapă, va decide campioana României. Acesta consideră că anumite echipe calificate în play-off nu mai evoluează la capacitate maximă, având în vedere că au scăpat de teama retrogradării.

Sorin Cârțu: „La Baiaram e ceva îngrijorător!”

Cum vi s-a părut prestația Universității Craiova în meciul cu FC Voluntari?

– Când sunt victorii, e bine. Victoriile sunt și o stare de spirit bună, o atmosferă bună, încredere. Sigur, am văzut că sunt comentarii despre calitate. Fii convins că și ei și-au propus să câștige, să facă spectacol. Dar nu întotdeauna poți… mai e și reacția adversarului.

ADVERTISEMENT

Ștefan Baiaram a rezolvat meciul după doar șapte minute.

– Mă bucur pentru Baiaram că este inspirat și dă un randament foarte bun în poziția asta. Îi place. E capabil de multe lucruri. Această schimbare de poziție îi conferă o altfel de exprimare, având în vedere și calitățile lui. Dovedește progres. Eu îl văd în continuare urcând anumite trepte.

Are tot ce îi trebuie unui jucător în poziția respectivă. E ceva îngrijorător (n.r. despre accidentarea suferită în meciul cu FC Voluntari), pentru că sunt și accidentări din astea care te jenează. E îngrijorătoare și pentru ce ne așteaptă în viitoarele jocuri. Aici avem un doctor foarte bun. Vom vedea în momentul în care se va face buletinul medical.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu: „Vine o săptămână groaznică!”

Cum vedeți derby-ul cu FCSB?

– Vine meciul acesta cu FCSB, care trebuie pregătit fără cusur. Nu poți să-l pregătești numai în ziua jocului, ci întreaga săptămână.

Vine o săptămână groaznică. Adică ai meciul cu FCSB, returul semifinalei de Cupă. Eu cred că perioada aceasta este cea mai importantă dintre toate, deoarece calificarea ne conferă posibilitatea de a îndeplini obiectivul de a câștiga Cupa României. Apoi vine meciul de la CFR. Sunt multe!

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu: „FCSB și CFR au adversare cărora le curge sânge din nas!”

Care meci este mai important, cel cu Sepsi sau cel cu FCSB?

– Pentru mine, cel mai important e meciul din Cupă. Campionatul… văd că s-a fixat finala. Pentru mine, cea mai importantă partida e cea cu Sepsi.

La campionat, am văzut. Toată lumea a fixat finala, unde se joacă, pe ce teren. Au trecut peste toată lumea. Meciurile, care mai sunt de disputat, nu mai contează.

E finala FCSB – CFR. Păi, dacă joacă cu echipe cărora le curge sânge din nas… normal că se gândesc doar la finală. Pe noi, nu ne interesează să-i încurcăm. Am auzit discuții că suntem arbitri… nu ne interesează pe noi. Este o poziție din asta, dar nu ne interesează. Dacă ar putea să piardă amândouă meciul direct…

Sorin Cârțu: „Ideea de play-off, pentru anumite echipe, e o izbăvire!”

Vi se pare că anumite echipe fac doar act de prezență în play-off?

– Păi, astea sunt discuțiile. Probabil că pe baza asta s-a fixat și finala în campionat. Ideea de play-off, pentru anumite echipe, e o izbăvire, în sensul că nu mai retrogradează. În rest, mai puțin îi interesează altceva. Asta este o concluzie pe care poți să o tragi, având în vedere comportamentul și parcursul lor.

Se vede de multe ori și atitudinea acestor echipe în fața unor echipe, atitudinea în fața altor echipe. Mai apar antrenorii și mai spun: «Domne, nu știu ce s-a întâmplat astăzi, că nu ne-am simțit bine». Dar, la alte meciuri, se simt bine. Eu doar îmi spun o părere, pe ceea ce văd. Ochiul vede și îmi transmite să-mi spun ideea.

Sorin Cârțu: „Noi nu ne gândim la titlu!”

Mai credeți că Universitatea Craiova poate câștiga titlul de campioană, în acest sezon?

– Noi nu ne gândim la titlu. Ce să mă gândesc la campionat, când finala a fost deja stabilită? Nu ne mai gândim noi la titlu! Stricăm și organizarea acolo… stadion, tot (n.r. râde)

  • 3 este locul ocupat de Universitatea Craiova în Casa Pariurilor Liga 1
  • 19,44 milioane de euro este cota lotului Universității Craiova, conform transfermarkt.com
  • 66 de ani are Sorin Cârțu

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 2,05 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT