Sport

Sorin Cârțu, prima reacție după accidentarea gravă a lui Nicușor Bancu: „Este groaznic pentru noi”. Exclusiv

Sorin Cârțu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre accidentarea lui Nicușor Bancu și speră ca jucătorul Universității Craiova să treacă cu bine peste acest moment dificil.
15.11.2022 | 13:20
Sorin Cartu prima reactie dupa accidentarea grava a lui Nicusor Bancu Este groaznic pentru noi Exclusiv
Sorin Cârțu, prima reacție după verdictul medicilor în cazul lui Nicușor Bancu. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a anunțat că Nicușor Bancu are o ruptură de ligamente și este indisponibil în următoarele luni. Sorin Cârțu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că internaționalul român este o pierdere forte mare pentru formația din Bănie.

Sorin Cârțu, despre pierderea lui Nicușor Bancu: „Este groaznic pentru noi, cea mai proastă veste pe care o primim”

Universitatea Craiova a rămas fără unul dintre cei mai importanți jucători și veteranul din defensiva oltenilor. Nicușor Bancu a acuzat dureri în timpul partidei cu Rapid, iar staff-ul medical al oltenilor a decis ca internaționalul român să fie înlocuit în minutul 78.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu a părăsit terenul în piciore, iar medicii Universității Craiova au decis că fundașul are nevoie de un RMN, pentru a afla cauza problemei sale. După efectuarea controalelor amănunțite, oltenii au primit o veste groaznică: jucătorul „Științei” are ruptură de ligamente și are nevoie de o intervenție chirurgicală.

Sorin Cârțu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK, după aflarea veștii triste din partea staff-ului medical. Președintele Universității Craiova a declarat că Nicușor Bancu este o pierdere pentru „Știința”, iar oltenii trebuie să gestioneze cu atenție momentele fără căpitan în teren.

ADVERTISEMENT

„Este groazic pentru noi, cea mai proastă veste pe care o primim. Este un jucător foarte important la echipa noastră și trebuie să fim foarte atenți, cum gestionăm asemenea momente în lipsa lui. Este un moment, care sigur o să lase ceva urme”, a declarat Sorin Cârțu.

Sorin Cârțu: „Cu tăria lui de caracter să treacă peste momentul acesta și să revină la forma la care a fost până acum”

Nicușor Bancu a mai suferit o accidentare gravă în 2014, într-o partidă Universitatea Craiova – Viitorul Constanța. Acesta a fost faultat din spate de Alin Șeroni, iar verdictul crunt al medicilor a fost fractură de tibie și peroneu.

ADVERTISEMENT

„A mai trecut printr-un moment la fel de dificil în 2014, iar după opt ani de zile are un moment de genul. Sper ca cu tăria lui de caracter să treacă peste momentul acesta și să revină la forma la care a fost până acum”, a spus președintele Universității Craiova.

Alin Burileanu este kinetoterapeutul, care l-a pus pe picioare foarte repede pe Nicușor Bancu în 2014. Într-un interviu pentru FANATIK, acesta a povestit munca extremă depusă de fundașul Universității Craiova, pentru a reveni cât mai repede pe terenul de joc.

ADVERTISEMENT

„Cea mai emoțională accidentare a fost cea a lui Nicușor Bancu. La vremea aceea îi aveam pe Ionuț Drăgușin, cu un ligament încrucișat, Nicușor Bancu avea o fractură dublă de tibie și peroneu. Ei doi au fost jucătorii cu care am spart gheața. Mai tratasem jucătorii până atunci, dar nu în maniera aia, cu câte cinci ore pe zi, într-o sală mare de tratament.

Ceea ce am învățat de la el a fost sacrificiul de care dădea dovadă. Stătea patru ore pe zi la clinică, după mergeam la piscină. Stătea atât de mult încât în jurul lui se făcea apă. Nu l-am auzit vreodată să spună că nu mai poate. Țin minte că nu mai aveam idei pentru exerciții. Aceea perioadă l-a întărit enorm.”, spunea Alin Burileanu.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 3,40 este cota pentru „1 solist” la Chindia – Universitatea Craiova. Vezi aici toate cotele.

ADVERTISEMENT