Sport

Sorin Cârțu, primul avertisment pentru Laszlo Balint la Universitatea Craiova: „Ar fi o rușine și pentru noi, și pentru fotbalul românesc!”

Sorin Cârțu, președintele CS Universitatea Craiova, spune că o eliminare a oltenilor în fața lui FK Vllaznia ar reprezenta un episod de condamnat și speră că jucătorii au învățat ”lecția” Laci.
16.06.2022 | 10:30
Sorin Cartu primul avertisment pentru Laszlo Balint la Universitatea Craiova Ar fi o rusine si pentru noi si pentru fotbalul romanesc
Sorin Cârţu trage un semnal de alarmă înainte de dubla Universitatea Craiova - Vllaznia, în Conference League. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

CS Universitatea Craiova își va începe campania europeană împotriva echipei albaneze Vllaznia. ”Dubla” din turul doi preliminar a UEFA Europa Conference League 2022-2023 vine la numai un an după ce oltenii au fost eliminați de o altă formație din această țară, Laci. Iar conducerea clubului consideră că repetarea istoriei ar fi de neiertat.

”Nimic nu se mai acceptă, de tipul cum a fost anul trecut”, avertizează Sorin Cârțu

Anul trecut, în aceeași fază a UEFA Conference League, CS Universitatea Craiova întâlnea pe Laci. Pornea cu prima șansă, dar ceda 0-1 în deplasare. Pentru ca, după un 0-0 acasă, să părăsească întrecerea.

ADVERTISEMENT

Acum, campania începe cu un nou examen contra albanezilor. De această dată, Vllaznia. Din nou, primul meci ”afară”, pe 21 iulie, iar returul, la Craiova, o săptămână mai târziu.

”La prima vedere, Vllaznia pare un adversar accesibil, dar să nu uităm particularitatea fotbalului albanez, un fotbal axat mult pe acel spirit de determinare, un fotbal agresiv.

ADVERTISEMENT

Trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere”, spunea, la plecarea în cantonament, noul tehnician al echipei, Laszlo Balint.

Iar președintele clubului, Sorin Cârțu, în direct la DigiSport, i-a avertizat pe oamenii din staff și pe jucători că o nouă eliminare este inacceptabilă.

ADVERTISEMENT

”Am înteles că sunt la vreo 100 de kilometri de Tirana. Nu avem nicio scuză, ce ni s-a întâmplat anul trecut să fie învățătură de minte.

Să tragem niște concluzii radicale și comportamentul să fie altfel. Nimic nu se mai acceptă, de tipul cum a fost anul trecut.

ADVERTISEMENT

Ar fi o rușine și pentru noi, și pentru fotbalul românesc în general (n.r. – o nouă eliminare). Să ți se întâmple anul trecut și să nu înveți nimic, ar fi ceva de condamnat!”, a declarat Cârțu.

Vllaznia este înființată în 1919, dar în urmă cu patru sezoane (2018-19) a evoluat în eșalonul secund. Are în palmares nouă titluri de campioană, ultimul în 2001, și a câștigat de 8 ori Cupa. Ultima dată chiar în acest sezon, pentru a doua oară la rând.

De altfel, grație succesului din Cupă a obținut calificarea în cupele europene. Căci în campionat s-a clasat doar pe locul cinci, după după KF Tiran, Laci, Partizani și Kukesi.


(P) Cota BETANO pentru Vllaznia – Universitatea Craiova: 1.83 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT