Sport

Sorin Cârțu, principalul favorit la președinția Universității Craiova. Un contracandidat de marcă s-a retras din cursă. Exclusiv

FANATIK a aflat că Sorin Cârțu va candida pentru încă un mandat de președinte al Universității Craiova, iar Gică Craioveanu a decis astfel să se retragă din cursă.
22.02.2022 | 15:07
Sorin Cartu principalul favorit la presedintia Universitatii Craiova Un contracandidat de marca sa retras din cursa Exclusiv
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a anunțat oficial că suporterii „leilor” vor putea alege noul președinte al clubului pe data de 26 martie 2022. 

FANATIK a aflat în exclusivitate că actualul președinte, Sorin Cârțu, va candida pentru încă un mandat pe „Ion Oblemenco”, în timp ce Gică Craioveanu se retrage din cursă.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu, în pole-position pentru încă un mandat de președinte al Universității Craiova

FANATIK l-a contactat pe fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Sorin Cârțu, care a declarat în exclusivitate pentru site-ul nostru că va candida pentru un nou mandat la Universitatea Craiova.

„În principiu da, voi candida. Nu știu cine și dacă se va înscrie, pentru că e prea devreme deocamdată. Vedem care e și curentul. În principiu voi candida. Nu știu dacă Gică va candida sau ce face el. Vorbiți cu el”, a declarat Sorin Cârțu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Contactat de site-ul nostru, Gică Craioveanu a transmis că se retrage din cursa pentru funcția de președinte al Universității Craiova:

„O spun clar și răspicat că dacă domnul Sorin Cârțu va candida, eu nu mă prezint. Îl apreciez și îl respect, a fost antrenorul meu și pentru mine a fost unul dintre marii jucători ai Craiovei”, a declarat în exclusivitate pentru FANATIK Directorul de imagine al Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a făcut anunțul oficial cu privire la alegerile pentru funcția de președinte al clubului

„Universitatea Craiova, echipă emblematică pentru fotbalul românesc în ultima jumătate de secol, anunţă că, în data de 26 martie 2022, vor avea loc alegerile pentru desemnarea preşedintelui Clubului, persoană care va conduce din punct de vedere managerial destinele Universităţii Craiova.

La scrutinul de la sfârşitul lunii martie vor putea vota cei 4.107 abonaţi ai clubului, care au împlinit vârsta de 14 ani. Alegerile se vor desfăşura într-un singur tur, candidatul care obţine cele mai multe voturi urmând a fi desemnat preşedinte de către Consiliul de Administraţie al Universităţii Craiova.

ADVERTISEMENT

Alegerile vor fi declarate valide dacă prezenţa la vot a abonaţilor-electori este de minimum 20%, în caz contrar ele urmând a fi reprogramate la o dată ulterioară.

Cine poate candida pentru funcția de președinte și ce atribuții va avea

Pentru a putea participa la acest scrutin, candidaţii trebuie să întrunească, în mod cumulativ, mai multe condiţii: să fie cetăţean român cu vârsta minimă de 30 de ani, să aibă studii superioare de lungă durată, să nu fi fost condamnat penal, să se bucure de o probitate morală deasupra oricărei îndoieli şi să nu fi avut luări de poziţie publice împotriva Clubului.

La alegeri pot candida foste glorii ale Clubului, conducători, antrenori sau jucători care au apărat, de-a lungul anilor, culorile alb-albastre, ajutând Universitatea Craiova să devină un club simbol al fotbalului românesc. De asemenea, la scrutin pot participa unul sau mai mulţi reprezentanţi ai suporterilor Ştiinţei, asumaţi public de către aceştia, care prezintă un număr de 100 de semnături de la abonaţii-electori.

Totodată, acţionarii Clubului Universitatea Craiova care deţin minimum 5% din acţiuni pot nominaliza un candidat care îndeplineşte condiţiile de a participa la aceste alegeri. Viitorul preşedinte va conduce din punct de vedere administrativ, economic şi sportiv Clubul, sub coordonarea Consiliului de Administraţie al Universităţii Craiova. Mandatul său va fi unul pe doi ani, urmând ca de la următoarele alegeri acesta să devină unul de patru ani”, se anunță în comunicat oficial postat de olteni pe site-ul oficial.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște: 3,30 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT