Sport

Sorin Cârțu pune presiune pe jucători înaintea derby-ului cu FCSB: „Meciul ăsta, mai important ca niciodată”

Sorin Cârțu spune că meciul de debut din play-off, contra FCSB, are o importanță sporită pentru Universitatea în încercarea de a-și atinge obiectivele.
17.03.2023 | 08:56
Sorin Cartu pune presiune pe jucatori inaintea derbyului cu FCSB Meciul asta mai important ca niciodata
Sorin Cârțu: ”Meciul ăsta cu FCSB e mai important ca niciodată”. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova pleacă la drum în play-off de pe poziția a patra. La două puncte de primul adversar, FCSB, și cinci de formațiile care încep lupta pentru titlu în fruntea ierarhiei, Farul și CFR Cluj.

Sorin Cârțu, discurs franc înaintea jocului cu FCSB: ”Noi am fost, de multe ori, adversarii noștri”

După ultimul meci din sezonul regular, Sorin Cârțu a tras linie. A mărturisit că oltenii aveau așteptări mai mari la începutul stagiunii și a anunțat, în exclusivitate pentru FANATIK, obiectivul pentru faza finală.

ADVERTISEMENT

”Minimul obiectiv sunt cupele europene. Să vedem cum se termină toată perioada de play-off, felul în care suntem scutiți de accidentări”, spunea președintele alb-albaștrilor.

Urmează acum primul duel din play-off, cu FCSB. Partidă programată sâmbătă, de la ora 20:00, pe Arena Națională. Un joc pe care oltenii sunt obligați să-l abordeze la victorie pentru a reintra în lupta pentru titlu.

ADVERTISEMENT

E început de play-off, toate meciurile din play-off sunt importante pentru noi, pentru că avem un handicap de recuperat pentru tot ce ni s-a întâmplat în campionatul regulat.

Meciul ăsta cu FCSB e mai important ca niciodată. Întotdeauna au fost meciuri speciale între noi. Plecăm de pe poziția asta.

ADVERTISEMENT

Nu comentez (n.r. faptul că FCSB nu are antrenor), noi trebuie să ne ajutăm singuri. Ceea ce ni se întâmplă la ora actuală se întâmplă din cauza noastră, nu din cauza adversarilor. Noi am fost, de multe ori, adversarii noștri.

Nu sunt niște puncte foarte multe, care nu pot fi recuperate. Depinde cât ești de responsabil pentru fiecare meci. Una peste alta, suntem o echipă cu un lot bun de jucători.

ADVERTISEMENT

Am avut și evoluții bune și evoluții contradictorii. Suntem pe un loc în play-off, avem niște șanse, dar ne-am fi dorit să fim pe primul loc, sau pe al doilea.

Obiectivele noastre, stabilite la începutul campionatului, sunt să luăm titlu și cupa. Din păcate, din Cupă am ieșit, dar rămânem cu șansa asta, totuși, chiar dacă nu avem atât de multe procente cum au Farul și CFR.

Dacă nu, cupele europene. Trebuie să tindem sus. Măcar locul trei, doi sau la baraj”, a declarat Sorin Cârțu pentru Playsport.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,95 este cota pentru ”2-3 goluri în meci” la FCSB – Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT