Sport

Sorin Cârțu, reacție categorică după România – Liechtenstein: „Punctele care s-au acumulat nu au valoare, dacă nu câștigăm în Macedonia!”. Exclusiv

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre victoria obțină de România în meciul cu Liechtenstein, 2-0.
06.09.2021 | 12:38
Sorin Cartu reactie categorica dupa Romania  Liechtenstein Punctele care sau acumulat nu au valoare daca nu castigam in Macedonia Exclusiv
Sorin Cârțu, reacție categorică după România - Liechtenstein: „Punctele care s-au acumulat nu au valoare, dacă nu câștigăm în Macedonia!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Golurile partidei România – Liechtenstein au fost marcate de Alin Toșca și Cristi Manea.

În prezent, România se află pe locul 3 din grupa J, cu nouă puncte obținute după cinci meciuri jucate.

Sorin Cârțu, reacție categorică după România – Liechtenstein

Oficialul din Bănie susține că sunt foarte importante victoriile obține de România în meciurile cu Islanda și Liechtenstein. Însă, atrage atenția la faptul că punctele acumulate, până acum, nu vor mai avea nicio valoare, dacă nu vom câștiga, miercuri, contra Macedoniei de Nord.

ADVERTISEMENT

„E bine că am învins. Punctele care s-au acumulat, până acuma, nu au valoare dacă nu câștigăm în Macedonia. Pentru că acolo întâlnim un adversar care își dorește și el ceea ce ne dorim și noi: locul doi. Este un joc mai aproape de realism, pe care l-am făcut în partidele astea două.

Să vedem cum ne vom descurca acolo. Au fost două meciuri pe care trebuia să le câștigăm. Le-am câștigat. Foarte bine!

ADVERTISEMENT

Trebuie recuperate și niște puncte pe care le-am pierdut. Mă gândesc la cele cu Armenia, când le-am dat șansa să gestioneze trei puncte. Important este ca, la partidele astea cu Armenia, cu Macedonia, să nu-i dai adversarului posibilitatea să gestioneze trei puncte.

Mai poți să speri la nouă puncte clar, acuma cu Macedonia, cu Armenia acasă și Liechtenstein în deplasare. Și atunci, dacă iei nouă puncte, e clar că locul doi este al tău. Iar, printr-o victorie miercuri, o elimini clar pe Macedonia. Apoi ai meciul acasă cu Armenia să-l câștigi și ești jupân. Alea trei puncte cu Islanda au fost foarte bine venite”, a declarat Sorin Cârțu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Totodată, Sorin Cârțu a vorbit la superlativ despre Jovan Markovic, care a bifat primele partide în tricoul echipei naționale de seniori.

„Mă bucur pentru el (n.r. Jovan Markovic). A făcut o selecție, sperăm că vine și un gol. A fost și o conjunctură favorabilă.

ADVERTISEMENT

E bine că se încearcă și merită să aibă șansa asta, pentru că ceea ce se întâmplă pozitiv, în viața lui, este și pe o schimbare clară de mentalitate”, a mai spus Sorin Cârțu.

În următorul meci din preliminariile CM 2022, România o va întâlni, în deplasare, pe Macedonia de Nord. Partida se va juca miercuri, de la ora 21:45.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,34 este cota pentru „peste 1,5 goluri” la meciul Macedonia de Nord – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT