Sport

Sorin Cârțu, reacție dură după ce Mirel Rădoi a anunțat că pleacă de la echipa națională: „Aici e amatorismul lor! Înseamnă că ești pe altă lume!”

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a avut un discurs dur cu privire la anunțul lui Mirel Rădoi, care plănuiește să plece de pe banca echipei naționale.
15.10.2021 | 15:48
Sorin Cartu reactie dura dupa ce Mirel Radoi a anuntat ca pleaca de la echipa nationala Aici e amatorismul lor Inseamna ca esti pe alta lume
ADVERTISEMENT

România a învins-o pe reprezentativa Armeniei, 1-0, în etapa a 8-a din preliminariile CM 2022. Însă, selecționerul Mirel Rădoi a luat pe toată lumea prin surprindere, la conferința de după meci, în momentul în care a anunțat că va pleca de la echipa națională, după meciul retur cu Liechtenstein.

Sorin Cârțu, reacție dură după ce Mirel Rădoi a anunțat că pleacă de la echipa națională

Sorin Cârțu s-a declarat dezamăgit de decizia lui Mirel Rădoi și consideră că anunțul său va afecta starea de spirit a jucătorilor naționalei.

ADVERTISEMENT

Totodată, oficialul din Bănie o critică pe FRF pentru modul în care a elaborat contractul lui Mirel Rădoi.

„Nu mi-a plăcut, m-a dezamăgit, nu se face așa ceva. (n.r. despre anunțul lui Rădoi). El transmite acum, la următoarele două meciuri, o altă stare de spirit, indiferent cât ai vrea să transmiți din vorbe. Jucătorul e convins acum că știe ceea ce vrei tu să faci. Eu n-aș fi făcut treba asta, el e supărat.

ADVERTISEMENT

Mirel ar fi vrut mai mult interes din partea Federației. Aici e amatorismul lor, macăr pe parcurs trebuia să faci un act aditional ca să incluzi posibilitatea asta, obiectivul (n.r. barajul), pentru că nu cred că ai plecat la drum spunând că vei lua fața Germaniei, înseamnă că ești pe altă lume. 

Era clar că locul 2 implică un baraj. E absurd să spui că suntem pe locul 2, dar joci barajul cu altcineva pe bancă. «Uite situația, Mirele! Dacă nu ajungi la baraj…» Nu cred că era Radoi tipul de antrenor care să zică: «Eu merg in continuare!». Aici e o chestie și de orgoliu la Rădoi”, a declarat Sorin Cârțu, la PRO X.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi (40 de ani) a fost adus la „cârma” echipei naționale de seniori în toamna lui 2019, după plecarea lui Cosmin Contra.

În prezent, România se poziționează pe locul 2 din grupa J, cu 13 puncte obținute după opt meciuri jucate.

ADVERTISEMENT

Viorel Moldovan se amuză de decizia lui Mirel Rădoi

De cealaltă parte, Viorel Moldovan, fost component al naționalei României, se amuză de decizia lui Mirel Rădoi și susține că selecționerul se alintă, după parcursul bun pe care naționala României l-a avut, în ultima perioadă.

„Eu cred că se alintă și el. Se răsfață după ultimele rezultate cât de cât pozitive și poziționarea echipei naționale pe locul doi, cu perspective evidente pentru baraj.

Dar cred că va rămâne în continuare. Mă rog, poate l-au și deranjat anumite aspecte, el știe ce l-a deranjat și de ce a luat această decizie. Aste este situația. Nimeni nu este de neînlocuit. Pleacă Mirel Rădoi, vine altcineva.

Asta e viața până la urmă. Care e problema? Dacă el a decis așa… el știe mai bine ce vrea să facă. Sunt o grămadă de antrenori capabili să devină selecționeri.

Problema ar fi să nu se desființeze Federația, că a plecat Mirel Rădoi. Poate se desființează echipa națională, din cauza asta (n.r. râde). Viața merge înainte și cu Rădoi, și fără Rădoi. Se vor găsi soluții, a declarat Viorel Moldovan, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT