Fotbal intern

Sorin Cârțu, scos din sărite de FRF și LPF: ”Așa e când conduc oameni care n-au jucat fotbal”

01.03.2021 | 13:21
Sorin Cartu scos din sarite de FRF si LPF Asa e cand conduc oameni care nau jucat fotbal
ADVERTISEMENT

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu le cere imperios lui Răzvan Burleanu și Justin Ștefan să înceteze disputa pe tema introducerii sistemului VAR în Liga 1.

Oficialul oltenilor consideră inadmisibil ca țări precum Egiptul să aibă tehnologia VAR, iar arbitrii români să fie atacați după fiecare meci din cauza lipsei acestuia.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a fost privată de un penalty în meciul cu Chindia Târgoviște, în vreme ce dâmbovițenii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă ușor acordată.

Sorin Cârțu, atac la Burleanu și Justin Ștefan: ”Așa e când conduc oameni care n-au jucat fotbal”

Președintele Universității Craiova a lansat un atac nemilos la adresa președintelui Federației Române de Fotbal și a secretarului general al LPF, pe care îi acuză că nu cunosc fenomenul fotbalistic.

ADVERTISEMENT

”Eu la viața mea am fost dușmanul arbitrilor. Le-am sesizat prostiile pe care le fac. Problema VAR-ului e stringentă. Suntem totuși o țară cu tradiție în fotbal, ne compară acum, din păcate cu Surinam, cu Bangladesh.

Egiptul are VAR și tu, cu atâtea pretenții și atâtea fițe, ne cramponăm că e vorba de 400.000 de euro, de 300 sau 200… Așa e când conduc oameni care n-au jucat fotbal. Răzvan Burleanu a jucat fotbal? Justin Ștefan a jucat? Unde au jucat ăștia?”, a tunat Cârțu, la Prosport.

ADVERTISEMENT

Cârțu consideră că televiziunile ar trebui să insiste pentru sistemul VAR

Acesta a mai spus că dacă ar fi beneficiat de sistemul VAR, arbitrul Istvan Kovacs ar fi dictat lovitură de pedeapsă pentru Craiova, în meciul pierdut cu Chindia Târgoviște, scor 0-1.

”Ei nu știu cum este să nu ți se dea penalty. A fost avocat (Justin Ștefan – n.r.), judeca divorțuri, cui i se dădea mileul sau peștele de pe televizor după partaj, sau căluțul ridicat în două picioare. E posibil așa ceva?

ADVERTISEMENT

FRF și LPF trebuie să ajute arbitri. Să introducă VAR mai repede. Deținătorii de drepturi ar trebui să intervină, să ceară și ei VAR. Această tehnologie aduce spectacol”, a mai spus Cârțu, pentru sursa citată.


  • (P) Cota BETANO pentru Chindia – U Craiova: 1,93 este cota pentru „oaspeții se califică în timp regulamentar”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT