Fotbal intern

Sorin Cârțu se întoarce la Universitatea Craiova! Oltenii vor să refacă tandemul care a adus eventul în Bănie

10.03.2019 | 16:26
Sorin Cârțu se întoarce la Universitatea Craiova în staff-ul administrativ

Universitatea Craiova reușește o super lovitură în plin campionat. Oltenii l-au convins pe Sorin Cârțu să se întoarcă la echipă. Fosta glorie vine pentru a întări staff-ul administrativ și nu va influența în vreun fel deciziile italianului Devis Mangia. De altfel, Cârțu va lucra din nou cu Marcel Popescu, cei doi făcând echipă și la ultimul event câștigat de Craiova, în urmă cu aproape trei decenii.

Sorin Cârțu se întoarce la Universitatea Craiova!

Sorin Cârțu se întoarce după patru ani de zile la Craiova. Tehnicianul a pregătit-o pe Universitatea și în sezonul 2014 – 2015, dar atunci nu a plecat în cele mai bune condiții. “Oricum nici nu prea mă mai înţelegeam cu cei din conducere. Asta am observat eu, iar până la urmă am decis să fac un pas în spate. Mai mult, nici situaţia financiară nu prea mai este aşa de roz la echipă, iar cînd o să se facă stadionul nou, nu văd eu ce patron este dispus să plătească o chirie de meci de vreo 6.000-10.000 de euro”, spunea Cârțu la vremea respectivă.

Cârţu şi Săndoi au preluat atunci Universitatea Craiova în toamna lui 2014. Pentru cei doi au urmat o serie de 19 meciuri fără eşec. Totuși, în sezonul următor, echipa a înregistrat două victorii şi trei egaluri în primele nouă etape și rezultatele n-au fost pe placul conducerii. Cârțu avea să lase echipa pe locul al nouălea în acel moment în Liga 1 Betano.

Sorin Cârțu se întoarce la Universitatea Craiova! Cârțu
Sorin Cârţu va fi prezentat săptămâna viitoare într-o confeință de presă

Start joc pentru Universitatea Craiova în play off

De remarcat că în stagiunea 1990-1991, cu Sorin Cârţu pe bancă, Universitatea Craiova câștiga pentru ultima oară în istorie titlul. Acum, la 28 de ani distanţă, oltenii aleargă din nou după campionat. Trupa antrenată de Devis Mangia a terminat pe locul 3 sezonul regulat și are șanse reale în lupta cu CFR Cluj și FCSB. Două puncte îi despart în acest moment pe olteni de ocupanta poziției secunde, în condițiile în care ardelenii, liderii Ligii 1 Betano, au 5 lungimi în plus.
Nu este pentru prima oară când oltenii încearcă să-l aducă în staff pe Sorin Cârțu. În ultima perioadă, Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiovei, i-a propus lui Cârțu să îi devină consilier, dar fosta glorie a fotbalului oltean a refuzatde fiecare dată. În prima etapă din play-off, Craiova evoluează duminică, de la ora 20:30, contra Astrei Giurgiu, formația care a încheiat pe locul 4 primele 26 de runde.
* 23 de puncte are Universitatea Craiova la startul play off-ului

 

 

Tags: