Sport

Sorin Cârțu se plânge de regulamentul din Liga 1: ”E o prosteală. Vine unul care a luat corigența și spui că ăsta e locul 3 acum”

Regulamentul din Casa Pariurilor Liga 1, care obligă echipa de pe locul 3 să joace un baraj de cupe europene cu câștigătoarea play-out-ului, nu este pe placul lui Sorin Cârțu.
27.04.2022 | 11:55
Sorin Cartu se plange de regulamentul din Liga 1 E o prosteala Vine unul care a luat corigenta si spui ca asta e locul 3 acum
Regulamentul din Casa Pariurilor Liga 1, care obligă echipa de pe locul 3 să joace un baraj de cupe europene cu câștigătoarea play-out-ului, nu este pe placul lui Sorin Cârțu. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova are șanse mari să încheie play-off-ul pe ultima treaptă a podiumului și va fi obligată să joace acel meci pentru a prinde un loc în Europa.

Regulamentul din Casa Pariurilor Liga 1 îl deranjează pe Sorin Cârțu

Președintele oltenilor, Sorin Cârțu, a dat de pământ cu șeful FRF, Răzvan Burleanu, din cauza regulamentului din Casa Pariurilor Liga 1 și nu este de acord cu barajul pentru ultimul loc ce permite calificarea în cupele europene.

ADVERTISEMENT

”Nu pot să fiu de acord cu acest regulament, este o prosteală. Faptul că te trezești într-o noapte sau că ți-a explicat un IT-ist olandez sau belgian că ce bine e să joci baraj între locul 3 și locul 7. Cum să pui un premiant să joace cu un corigent?

Câștigătoarea play-out-ului nu ar trebui să joace cu locul 3, nu ne permitem să facem acest lucru, nu avem atât de multe echipe în cupele europene. Nu poți să bagi medalia de bronz într-un alt examen. Locul 3 e premiant și la școală. Ar fi ca și cum vine unul care a luat corigența și spui că ăsta e locul 3 acum.

ADVERTISEMENT

După ce înjumătățești punctele, mă mai pui să dau și baraj. Ce play-out a fost anul ăsta, cu două echipe care le-a fost rău pe teren. Câștigi un play-out lejer și apoi ajungi la baraj cu Craiova care și-a dat sufletul în play-off și mai vine poate și după Cupa României. I-am spus președintelui Burleanu că nu e nevoie să plătească strategi din străinătate pentru că sunt oameni deștepți și în România”, a declarat Cârțu, la Pro Arena.

De ce e favorită FCSB la câștigarea titlului

Președintele clubului din Bănie nu crede că echipa lui Laurențiu Reghecampf se mai poate implica în lupta la titlu, dar admite faptul că FCSB o poate depăși pe CFR Cluj: Am prins o zi bună la Pitești, avem nevoie de astfel de partide. Problema de a câștiga campionatul este pe planul doi, important e să câștigăm Cupa României.

ADVERTISEMENT

E foarte greu să speri că iei campionatul. Trebuie să câștigi tot și celelalte să se încurce de cel puțin două ori. După mine, FCSB are șanse mari. Au și programul de partea lor, plus că joacă cu echipe cărora le curge sânge de nas”.

Sorin Cârțu s-a arătat deranjat de faptul că nu a fost invitat la lansarea cărții legendarului fotbalist Ilie Balaci, mai ales că evenimentul a avut loc la Craiova: ”Incredibil, nu m-a invitat nimeni la lansarea cărții despre Ilie Balaci. Cartea o să o iau oricum, a fost colegul și prietenul meu”.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova vrea să aducă un număr mare de suporteri pe stadion la partidele de pe teren propriu cu FC Voluntari și FCSB. Oltenii au anunțat deja prețul biletelor pentru următoarele două meciuri de pe „Ion Oblemenco” și le-au pregătit un pachet promoțional fanilor ”Științei”.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Voluntari: 2,18 este cota pentru „X la pauză”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: