Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Sorin Cârțu știe ce vrea de la noua Universitatea Craiova: „Ați văzut Atalanta?”

La FANATIK SUPERLIGA, Sorin Cârțu a vorbit despre noua Universitatea Craiova și a dat ca exemplu câștigătoarea Europa League, Atalanta.
26.05.2024 | 12:41
Sorin Cartu stie ce vrea de la noua Universitatea Craiova Ati vazut Atalanta
Sorin Cârțu, despre noua Universitatea Craiova. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru are planuri mari cu formația din Bănie pentru sezonul următor și vrea să ia titlul în SuperLiga. Despre noua Universitatea Craiova a vorbit și Sorin Cârțu care a dat ca exemplu Atalanta.

Sorin Cârțu știe ce vrea de la noua Universitatea Craiova: “Ați văzut Atalanta?”

Sorin Cârțu a fost impresionat de Gian Piero Gasperini și ceea ce a reușit italianul să facă în acest sezon cu Atalanta, așadar a dat ca exemplu echipa din Serie A și pentru noua Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

În acest sezon de campionat, trupa de la Bergamo s-a clasat pe loc de Champions League și a câștigat Europa League după ce a eliminat Liverpool, Sporting și Leverkusen. Totodată, Atalanta a evoluat și în finala Cupei Italiei, însă trofeul a fost câștigat de Juventus.

“Nu cred că se gândește oricum la plecarea lui Costel Gâlcă, chiar dacă ratează cupele europene. Da, cu asta i-a luat o presiune. O să îl vedem cu adevărat pe Costel din vară.

ADVERTISEMENT

E altceva când vii și preiei o echipă din mers și e altceva când ai o perioadă de pregătire înainte și când aduci niște jucători. Crețu merită să fie la echipă. Eu vreau să văd un ax central din fundași foarte puternici, cu mijlocaș defensiv și cu atacanți care să facă pressing. 

Ați văzut Atalanta cu Leverkusen? O echipă care în 51 de meciuri nu a putut nimeni să le facă nimic și a fost distrusă în finala Europa League. A fost distrusă de o echipă care a făcut pressing. Să nu îmi spuneți că la Atalanta s-a făcut pregătirea fizică cu mingea”, a spus Sorin Cârțu la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

“Sunt fan Gasperini. Are stilul meu”

“Acesta este stilul lui Gasperini cu 3-5-2 și 3-4-3. A încercat așa și la Inter, dar nu a funcționat, pentru că acolo erau multe vedete și a mai avut succes cu Genoa, înainte să vină la Atalanta.

Datorită stilului său stă de 8 ani la Atalanta, aduce jucători pe care poate să îi integreze în stilul său, iar cu cei care nu mai fac față îi dă de-o parte.

ADVERTISEMENT

Cum a fost și cu scandalul lui Papu Gomez. În momentul în care a ridicat nasul și a încercat să schimbe ordinea, a fost dat afară. Și era cel mai important jucător de la ei. 

Gasperini e un antrenor foarte echilibrat, cu principii, pe care le respectă. Acum și-a adus jucători care să facă față stilului său. Și pe Zapata l-a dat după ce nu a mai putut să facă față.

Am văzut că a plâns când a vorbit despre Ilicic și probleme sale. Un jucător la care a ținut foarte mult. Cu el a lucrat la Palermo și l-a adus de la Fiorentina. 

Sunt fan Gasperini, da. E altă sămânță. Eu nu am mai putut să fac meseria asta de antrenor după 60 de ani. Pentru că nu am mai putut eu să fiu la fel.

Îmi place că folosește același sistem pe care îl foloseam și eu și cu care am câștigat campionatul”, a mai spus fostul președinte de la Universitatea Craiova la FANATIK SUPERLIGA.

Sorin Cârțu, despre barajul pentru Conference League

ADVERTISEMENT