Fotbal intern

Sorin Cârțu sună deșteptarea după eșecul cu Clinceni: „Un rezultat greu de digerat, trebuie să ne trezim”

24.10.2020 | 00:07
Sorin Cartu suna desteptarea dupa esecul cu Clinceni Un rezultat greu de digerat trebuie sa ne trezim
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu, fostul mare jucător al Universității Craiova, a oferit mai multe declarații după Universitatea Craiova – Academica Clinceni 0-1.

Președintele clubului oltean consideră că înfrângerea a fost nemeritată, dar că un moment de acest gen era de așteptat să apară la un moment dat, după ce oltenii avuseseră șapte victorii consecutive în debutul campionatului.

ADVERTISEMENT

Cârțu a analizat partida și a vorbit despre obiectivele Craiovei pentru acest sezon. Oltenii vor încerca să câștige primul titlu după 30 de ani, dar vor lupta și pentru cupa României.

Sorin Cârțu, după Universitatea Craiova – Academica Clinceni 0-1: „ Poate ne trezim”

„Aș fi vrut să vină mai târziu acest moment, dar poate ne trezim și nu mai facem greșelile de anul trecut. Sezonul trecut am pierdut o groază de puncte cu echipe care au jucat în play-off. Eu zic că înfrângerea a fost prea mult, Craiova a avut multe ocazii, ar fi putut să dea goluri, dar asta a fost în această seară. Să sperăm că urmează iar o serie de șase meciuri numai cu victorii”, a declarat Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT

Președintele Craiovei consideră rezultatul prea dur raportat la prestația jucătorilor.

„Nu suntem de acord cu această înfrângere, dar trebuie să o acceptăm, asta este, face parte din joc. Am jucat modest în foarte multe momente, dar mai multe o să vă zică antrenorul. Este un rezultat greu de digerat, cu o echipă care mereu ne-a pus probleme. Academica Clinceni este o echipă greu de învins, acoperă bine terenul, aleargă mult, face dublaj, o echipă foarte conștincioasă, au jucători foarte buni pentru ce pretenții are Clinceniul”, a adăugat Cârțu.

Transferurile lui Căpățînă și Ofosu, percepute drept soluții pentru înlocuirea lui Mihăilă

Valentin Mihăilă a fost cumpărat de Parma Calcio 1913 la finalul perioadei de transferuri, oltenii pierzând unul dintre cei mai importanți jucători ofensivi.

ADVERTISEMENT

„Mihăilă a plecat în ultima zi de transferuri, ce puteai să mai aduci? Eu zic că Ofosu și Căpățână vor putea să suplinească plecările, dar acum este o problemă care ține de omogenitate, e greu să îi aduci la nivelul de pregătire a echipei. În fotbalul românesc, achizițiile pe care le-a făcut Craiova sunt bune. Căpățână mi se pare o achiziție bună și mai mult decât sigur își va pune amprenta în jocul Craiovei. Încă suntem într-o fază de adaptare, mai trebuie niște timp ca jucătorii să se integreze în joc”, a susținut președintele oltenilor.

Sorin Cârțu: „Obiectivul e clar, vrem campionatul”

„Obiectivul e clar, l-am pus de la început, vom încerca să câștigăm campionatul și Cupa României, sunt normale pentru Universitatea Craiova, la ce condiții există aici și la lotul de jucători. Dar este o competiție de anduranță, sunt 40 de etape, este mult de luptă”, a subliniat Cârțu.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru Hermannstadt – Universitatea Craiova: 3,35 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT