Fotbal intern

Sorin Cârțu, totul despre motivul adevărat pentru care Mitriță a fost exclus de la națională! „Asta s-a întâmplat”

31.03.2019 | 17:56
Sorin Cartu totul despre motivul adevarat pentru care Mitrita a fost exclus de la nationala Asta sa intamplat

Sorin Cârțu a spus totul despre motivul adevărat pentru care Alexandru Mitriță a fost exclus de la națională! Astfel, ultima acţiune a tricolorilor nu s-a terminat deloc bine pentru jucătorul americanilor de la New York City. Cosmin Contra nu a mai apelat la serviciile mijlocașului și pentru partida cu Insulele Feroe. Deși s-au vehiculat nenumărate variante pentru acest fapt, toate au fost infirmate atât de jucător, cât și de selecționer.

Sorin Cârțu, totul despre motivul adevărat pentru care Mitriță a fost exclus de la națională!

Culmea, Mitriță a recunoscut că a meritat să fie exclus din lot, dar nu a divulgat și motivul. Sorin Cârțu nu a ezitat însă și a dat toate cărțile pe față. ”Decizia lui Cosmin a fost una tactică. Fiind 2-0 pentru adversar, a vrut să schimbe ceva, probabil. Nu a fost nimic împotriva lui Mitriță. El nu a ajutat să se câștige partida cu Suedia, dar nu s-a pierdut meciul din cauza lui. Nu cred că l-a înjurat pe Jerry, din moment ce amândoi au zis că nu este adevărat.

Sorin Cârțu, totul despre motivul adevărat pentru care Mitriță a fost exclus de la națională! Alexandru Mitrita in meciul de fotbal dintre Suedia si Romania, in cadrul preliminariilor CE 2020, desfasurat pe Friend Arena din Solna-Stovkholm, sambata 23 martie 2019. © FOTO SPORT PICTURES
Alexandru Mitrita în partida cu Suedia

Cârțu, toate tunurile pe Contra

”Eu aș fi mers mai puțin pe el în partida cu Suedia. Venea de la New York, a venit după nu știu câte zile de oboseală. Aici a greșit Contra, putea să-i spună: ”Copile, tu faci așa!”, chiar dacă jucătorul a spus că poate evolua. Îi dai o jumătate de oră cu Suedia, apoi îl bagi cu Feroe. Eu așa aș fi procedat. Eu cred că și acum este piftie, Mitriță, după tot acest drum pe care l-a făcut. Este foarte greu să te recuperezi când este o diferență așa mare de fus orar”, a mai spus Cârțu.

Schimbarea de fus orar nu poate fi arătată cu degetul în cazaul său – cel puțin așa atrage atenția Cosmin Contra în ceea ce-l privește pe Mitriță. “Mitriţă a fost dat peste cap primele două zile după sosirea în România, în primele două zile la antrenamente a fost un pic mai lejer pentru el, fizic nu răspundea prea bine la comenzi, îi era somn. Următoarele zile a început să se odihnească mai bine, a arătat mult mai bine la antrenamentul oficial. Am discutat cu el înainte de meciul din Suedia, mi-a zis că nu e nicio problemă, că poate să joace. Cu două zile înainte de acel meci nu aveam niciun motiv să cred că nu poate începe titular în Suedia”, a declarat și  Cosmin Contra.

  • 7 prezențe are Alexandru Mitriță în echipa națională a României