Fotbal intern

Sorin Cârțu trimite înțepături către Dinamo: ”O echipă de tradiție, dar nu înseamnă că trebuie să aibă și privilegii”

24.08.2020 | 16:57
Sorin Cartu trimite intepaturi catre Dinamo O echipa de traditie dar nu inseamna ca trebuie sa aiba si privilegii
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu (64  de ani) președintele Universității Craiova a vorbit despre situația de la Dinamo București. ”Câinii” s-au salvat de la retrogradare după ce s-a luat decizia ca Liga 1 să aibă 16 echipe.

”De când au scăpat de retrogradare au decizii la Federație, e o adevărată telenovelă. Caracteristic, că tot se vorbește spaniola acolo. Nu știi ce se întâmplă altfel.

ADVERTISEMENT

E o echipă de tradiție, dar asta nu înseamnă că trebuie să aibă și privilegii”, a declarat Sorin Cârțu la Pro X.

”Campionatul s-a promis că nu se termină în birouri, și până la urmă acolo s-au luat deciziile”

Președintele Craiovei a fost întrebat dacă Dinamo a fost avantajată de hotărârea LPF și FRF de a mări numărul de formații la 16, bucureștenii scăpând de retrogradare, Cârțu a spus:

ADVERTISEMENT

”Campionatul s-a promis că nu se termină în birouri, și până la urmă acolo s-au luat deciziile. Și cu finala campionatului, și cu tot”.

Dinamo București s-a clasat pe locul 13 al clasamentului Ligii 1, cu 25 de puncte, la cinci lungimi de Poli Iași – echipa de pe locul de baraj.

ADVERTISEMENT

Dinamo a scăpat de retrogradare după ce Liga 1 s-a mărit la 16 echipe

În mod normal, Dinamo trebuia să retrogradeze direct, dar s-a luat decizia ca Liga 1 să aibă în sezonul 2020-2021 16 echipe în loc de 14 câte erau până atunci.

Astfel, s-a ajuns să nu mai retrogradeze direct nicio echipă din primul eșalon, iar Chindia Târgoviște formația de pe ultimul loc să joace baraj cu CS Mioveni. După ce dâmbovițenii au câștigat barajul, din Liga 1 nu a mai retrogradat nimeni.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește situația la vârf. Lupta s-a dat între Universitatea Craiova și CFR Cluj. Pentru ca una dintre cele două echipe să fie campioană trebuia să câștige meciul direct. CFR avea un avans de câteva puncte față de olteni și au reușit să și-l mărească după ce s-au impus în meciul direct. Ardelenii au câștigat titlul pentru a treia oară la rând.

ADVERTISEMENT
Tags: