News

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: fără teze în anul școlar 2020-2021. Cum se vor încheia mediile

17.03.2021 | 22:05
Sorin Cimpeanu a facut anuntul fara teze in anul scolar 20202021 Cum se vor incheia mediile
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat cu puțin timp în urmă că elevii nu vor mai da teze în anul școlar 2020-2021. În condițiile în care acestea sunt în continuare suspendate, la sfârșitul semestrului al doilea, mediile se vor încheia, indiferent de disciplină, prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor obținute.

Potrivit oficialului, având în vedere că un milion de elevi își desfășoară în momentul de față toate cursurile în sistem online și nu poate fi vorba de platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate, tradiționalele lucrări scrise au o relevanță „mai mult decât discutabilă”.

ADVERTISEMENT

Acesta dă, însă, asigurări că rata de infectare în școli este cu mult sub media națională. În ultima săptămână s-au închis, la nivel național, ca urmare a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, doar 216 din cele 136.000 de clase.

Vești bune pentru elevi. Au scăpat de teze în acest an școlar

Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020. În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg.

ADVERTISEMENT

În contextul în care, la acest moment, aproape un milion de elevi participă la toate activitățile didactice în sistem online și sistemul de învățământ din România nu dispune de platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate, relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă”, a anunțat ministrul Educației, cu precizarea că rata de infectare în școli este în momentul de față cu mult sub media națională.

Cifrele la zi, cu privire la vaccinarea persoanelor din învăţământ, astăzi, sunt 135.000, adică peste 38 la sută din totalul personalului din învăţământ. Este un element foarte important.

ADVERTISEMENT

De asemenea, datele pentru săptămâna 8-15 martie ne arată că în şcoli, rata de infectare a fost jumătate faţă de perioada precedentă, 1-10 martie, respectiv am avut un total de 181 de infectări în perioada 8-15 martie, faţă de 376 de infectări în perioada anterioară, în cazul elevilor şi de asemenea, puţin peste 300 de infectări în rândul personalului din învăţământ, faţă de 545 în perioada anterioară.

În ultima săptămână s-au închis 216 clase dintr-un total de 136.000 de clase din România. În şcoli, rata de infectare este mult sub media naţională.

ADVERTISEMENT

Şcoala nu te îmbolnăveşte, şcoala, prin respectarea regulilor te ajută să te protejezi. Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor, mai ales celor de vârstă mică, şapte, opt, nouă ani, cum că dacă merg la şcoală riscă să-şi îmbolnăvească părinţii, bunicii şi mai rău decât să-i îmbolnăvească.

Acest lucru mă tem că lasă sechele. Dacă merg la şcoală, educaţia nu îmbolnăveşte, dimpotrivă, te învaţă să respecţi regulile. Dacă respecţi regulile mergând la şcoală, atunci şansele să gestionezi riscul de îmbolnăvire sunt foarte mari. Acest ordin de ministru este comun”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT