News
notix pixel id

Video. Tutorial controversat pentru testarea elevilor. Sorin Cîmpeanu a vărsat o parte din proba de salivă

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a stârnit controverse după ce a realizat un tutorial video despre cum se pot testa elevii. La un moment dat, a vărsat o parte din proba de salivă.
29.11.2021 | 18:31
Video. Tutorial controversat pentru testarea elevilor. Sorin Cîmpeanu a vărsat o parte din proba de salivă
Sorin Cimpeanu a varsat o parte din proba de saliva a unui elev, intr-un video despre cum se testeaza acestia. Sursa foto: captură Youtube/Digi 24
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a intrigat mai mulți părinți după ce a postat, luni, pe contul personal de facebook, un filmuleț în care explică cum se pot testa de salivă elevii.

Ministrul educației a vărsat o parte din proba de salivă recoltată de la un elev, aflat lângă el. S-a întâmplat în timp ce Sorin Cîmpeanu a deschis flaconul în care saliva trebuia amestecată cu soluția specială din recipient.

Cum a reacționat Sorin Cîmpueanu după ce a vărsat din proba de salivă

Cu toate că i-a scăpat gestul, ministrul și-a continuat demonstrația: ”Așadar, administrarea unui test de către o persoană, de către un profesor fără competențe medicale durează mai puțin de un minut”,  a explicat Sorin Cîmpeanu. Momentul se poate vedea în filmulețul de mai jos, la minutul 1:00.

ADVERTISEMENT

Internaut: ”Așa se ține pipeta, să picure saliva peste tot?”

Neîndemânarea lui Sorin Cîmpeanu nu a trecut neobservată de mai mulți internauți care i-au atras atenția.

”Doamne, acum am văzut și filmulețul. Așa ar trebui să facem și noi, să zboare saliva peste tot? Așa se ține pipeta, să picure saliva peste tot?/Domnule ministru, ati pipetat pe masa, prima picătura!/

ADVERTISEMENT

Incercati sa va imaginati ce se intampla la clasa, unde 30 de copii se joacă de-a pipetatul!/ Este imposibil de făcut asta în școală! Am revăzut procedura efectuată de dv.: ați picurat, din greșeală, salivă, pe birou”, sunt o parte dintre reacțiile oamenilor la postarea ministrului educației.

Reamintim că primele teste de salivă în școli au ajuns pe data de 25 noiembrie. Atunci, Sorin Cîmpeanu a precizat că testarea de salivă a elevilor rămâne la decizia conducerii școlilor: dacă acest proces se va face de către cadrele didactice sau de către părinți.

ADVERTISEMENT

De asemenea, testele de salivă nu au ajuns la termenul solicitat, în unitățile de învățământ, ci mai târziu. Părinții care își vor testa copiii acasă vor trebuie să trimită apoi rezultatul către un cadru didactic.

”Termenele de livrare au fost 24 noiembrie, 2 decembrie şi 9 decembrie. Din motive obiective termenul de 24 noiembrie a suferit o întârziere de o zi, să sperăm că nu vom avea întârzieri pentru următoarele livrări planificate (…)

ADVERTISEMENT

Rezultatul va fi trimis în scris sau pe email dirigintelui sau învățătorului sau responsabilului din școală.În ziua de vineri este posibil să i se pună elevului la dispoziție două teste pentru săptămâna viitoare. Testele vor fi la copii chiar și cazul în care școala are capacitatea de testare.

Fac apel la responsabilitatea părinților de a comunica în timp util rezultatele acestor teste, pentru sănătatea întregii colectivități de elevi în care intră și acești copii”, a anunțat Sorin Cîmpeanu într-o declarație de presă.

ADVERTISEMENT

În cazul profesorilor/învățătorilor care îi vor testa pe elevi, ministrul educației a mai dat asigurări că vor beneficia de zile de concedii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri